sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Lupta pentru T.C. 2013-2014

Lupta pentru T.C. este tot mai strînsă pentru jucătorii care încă se mai spera la participare iar acest ia mai au puţine turnee în care sa adune puncte.
Săptămînile trecute s-a jucat la 5 turnee  la Viena,Moscova.Stockholm,Basel si Valencia ultimele doua au fost tur




nee de 500 de puncte ultimele de aceasta categorie din acest an.
La Vienna s-a impus Haas acest jucător fabulos acesta reuşind sa cîştige finală după o finală cu Haase olandezul care promite din nou co scorul de 63 46 64 dar pentru Haas acesta victorie reprezintă mult pentru ca are şanse sau a avut şansa sa participe la T.C pentru prima oară în cariera sa.La Moscova s-a impus francezul Gasquet după o finală cu Kazakul Kukuskin scor 46 64 64 si luînd astfel prima şansa spre Londra .
La Stockholm s-a impus Dimitrov o surpriza mare pentru ca acesta a reuşit sa îl bată  pe Ferrer scor 26 63 64 ,acesta victorie a reprezentat pentru bulgar primul titlu din cariera sa care începe sa promită tot mai mult.
Pe urma în lupta pentru T.C.. a urmat turneele de la Basel si Valencia unde jucătorii au sperat sa cîştige punctele atat de mult necesare pentru ei.La Basel -Elvetia lupta a fost superbă mai ales pentru Federer care încă nu a reuşit sa îşi asigure locul la T.C. iar acesta nu a dezamagit reuşind finală în turneul sau de casa finală care a pierdut la fel ca si anul trecut la Del Potro 67 62 46 dar arătînd un tenis mult mai bun si eficient .
La Valencia s-a impus Youzney acest talent care nu a ştiut sa profite de tenisul pe care îl practica asa bine,acesta l-a învins pe Ferrer în doua seturi foarte scurte scor 63 75 .În urma acestor turnee lupta pentru Londra era următoarea:
1-Nadal calificat
2-Djokovic-calificat
3-Murray-calificat dar s-a retras din cauza unei operaţie la spate
4-Ferrer -calificat
5-Del Potro -calificat
6-Berdych -calificat
7-Federer-calificat după semifinala făcută la Paris
8-Wawrinka-calificat pentru prima oară
9-Gasquet calificat prima oară după 2007
Sa nu uităm si probă de dublu care deja atrage tot mai multi fanii în toata lumea:
1-Fratii Bryan-calificaţi
2-Bruno Soares/Alexander Peya-calificaţi
3-Dodig/Melo-calificaţi
4-Marc Lopez/Granollez-calificaţi
5-Quershi/Rojer-calificaţi
6-Verdasco/Marrero-calificaţi pentru prima oară
7-Paes/Stepanek
8-Fyrsterberg/Matkowski-calificaţi după sfertul de finală pierdut la Paris
După cum se pare sau stabilit jucătorii si pentru probă de simplu si dublu la Turneul Campioniilor iar lucrul asta ne garantează un super tenis din toate punctele de vedere.