sâmbătă, 17 iulie 2010

DAVIS CUP 2010-2011 SFERTURI DE FINALA















Rusia vs Argentina
-cel mai echilibrat meci din sferturi,de atatea ori sau intalnit aceste doua echipe in ultimi ani si mereu au fost meciuri superbe ,pline de darurire de la tenismeni care au jucat pentru aceste doua echipe.Parca mereu in aceste clasicuri din tenis ,Argentina a fost mereu in fatza,jucatori care au fost chemati au dat totul in special David Nalbandian .

Surface - Hard

Rusia : 2
1-Nikolay DAVYDENKO
2-Mikhail YOUZHNY
3-Teimuraz GABASHVILI
4-Igor KUNITSYN

Argentina : 3
1-Horacio ZEBALLOS
2-Eduardo Schwank
3-Leonardo MAYER
4-David NALBANDIAN

Rezultate meci:
1-D.NALBANDIAN (ARG) def. N.DAVYDENKO (RUS)
6-4 7-6(5) 7-6(6)
2-M.YOUZHNY (RUS) def. L.MAYER (ARG)
6-3 6-1 6-4
3-E.SCHWANK / H.ZEBALLOS (ARG) def. N.DAVYDENKO / I.KUNITSYN (RUS)
7-6(7) 6-4 6-7(3) 6-1
4-N.DAVYDENKO (RUS) def. E.SCHWANK (ARG)
4-6 6-3 6-1 6-4
5-D.NALBANDIAN (ARG) def. M.YOUZHNY (RUS)
7-6(5) 6-4 6-3

Rusia - campioana din 2004 si 2006 ,echipa Rusiei una din cele mai puternice echipe cu jucatori de clasa pe orice suprafata dar cu rezultate cam slabe in ultimi doi ani a venit anul asta cu o echipa de nota 10 si cu speranta si siguranta ca vor castiga fara probleme dar au dat peste o echipa a Argentinei foarte bine condusa ca de obicei de Nalbandian.Rusia a pierdut si a pierdut iar in sferturi .

Argentina-echipa care poate orice rezultat,jucatori exceptionali care pot castiga orice meci impotriva la orice adversar si cu jucatori care au dat mereu pentru echipa lor de Davis Cup.Si anul acesta Argentina sa bazat tot pe acelasi jucator ,eternul si fenomenalul David Nalbandian care desi venea dupa o serie de accidentari foarte grave sa mobilizat si ia batut pe Rusi de unul singur.
Nalbandian jucatorul care mereu a venit la chemarea echipei in Davis Cup,si o spun cu cel mai mare respect,e cel mai bun jucator de Davis Cup care sa intalnit in ultimi ani, desi Argentina nu a castigat Davis Cup.

DAVIS CUP 2010-2011 SFERTURI DE FINALA










Croatia vs Serbia
-razboiul civil intre sarbii, Croatia campioana din 2005 vine cu jucatori cei mai in forma si cu speranta de a prinde o noua semifinala ,dar au dat peste o echipa prea puternica condusa de Novak Djokovic si compania Sarba.

Surface - Clay

Croatia: 1
1-Marin CILIC
2-Ivan LJUBICIC
3-Antonio VEIC
4-Ivan DODIG

Serbia :
1-Novak DJOKOVIC
2-Viktor TROICKI
3-Janko Tipsarevic
4-Nenad Zimonjic

Rezultate meci:
1-N.DJOKOVIC (SRB) def. I.LJUBICIC (CRO)
7-6(3) 6-4 6-1
2-M.CILIC (CRO) def. V.TROICKI (SRB)
6-4 7-5 6-2
3-J.TIPSAREVIC / N.ZIMONJIC (SRB) def. M.CILIC / I.DODIG (CRO)
6-3 6-2 6-4
4-N.DJOKOVIC (SRB) def. M.CILIC (CRO)
6-3 6-3 6-2
5-J.TIPSAREVIC (SRB) def. A.VEIC (CRO)
6-2 7-6(5)

Croatia -campioana din 2005 ,Croatia echipa care mereu a surprins cu jucatori foarte inalti si foarte buni pe orice suprafata.Anul acesta ei au fost loviti de accidentari si rau de tot,Ancic si Karlovici au declarat ca nu pot juca in Davis Cup datorita la vechi accidentari .Datorita acestui fapt au apelat la veteranul Ivan Ljubicic care la 32 ani a incercat sa faca iar un meci mare ca numeroasele din 2005,acesta avand in echpa pe pionul principal Marin Cilic si doi jucatori adusi pentru dublu.
Cu toate acestea Croatia a pierdut fara drept de apel in fata Serbia care a reusit sa se califice in semifinala.

Serbia-pentru prima oara in semifinale ,echipa condusa de numarul doi mondial Novak Djokovic si de numarul unu la dublu Zimonic au facut o treaba extraordinara pentru o echipa ce de abia putin timp sa aflat in grupa mondiala.Serbia poate castiga foarte usor Davis Cup dar la fel poate pierde la fel de simplu in urmatoarea faza .
Novak si Compania au jucat extraordinar pana acu si au atras atentia intregii lumi a tenisului.
Succes Serbia.

DAVIS CUP 2010-2011 SFERTURI DE FINALA






Chile vs Cehia
-meciul cu cei mai slabi cotati jucatori de simplu a fost acesta dar un meci foarte frumos,cele doua echipa au oferit un bun show prt fanii si aratand ca tenis se poate juca si cu tenismeni mai slabi cotati daca se poate zice asa .

Surface -Clay

Chile 1
1- Nicolas MASSU
2- Jorge AGUILAR
3- Paul CAPDEVILLE
4- Cristobal SAAVEDRA-CORVALAN

Cehia 4
1-Jan HAJEK
2-Lukas DLOUHY
3-Frantisek CERMAK
4-Ivo MINAR

Rezultate meci
1-I.MINAR (CZE) def. N.MASSU (CHI)
6-0 6-2 6-3
2-J.HAJEK (CZE) def. P.CAPDEVILLE
6-0 6-2 6-1
3-L.DLOUHY / J.HAJEK (CZE) def. J.AGUILAR / N.MASSU (CHI)
7-6(3) 6-3 3-6 6-3
4-J.AGUILAR (CHI) def. L.DLOUHY (CZE)
6-1 7-6(6)
5-I.MINAR (CZE) def. C.SAAVEDRA-CORVALAN (CHI)
7-6(2) 6-2

Chile-echipa ceea mai slaba din sferturi ,dar cu jucatori de top dar spre sfarsit de cariera cum ar fi campionul olimpic din 2004 Nicolas Massu la care i sau mai alaturat trei jucatori care nu au locuri foarte bune in Atp.Chile a avut si o pierdere chiar inainte de acest meci ,pionul principal Fernando Gonzalez si acest lucru s-a vazut ,Cehia castigand 4-1 si lasando pe Chile acasa.

Cehia-finalista de anul trecut a jucat primul meci dupa 2 ani de zile fara generali care au dus greul,Berdych si Stepanek care sau retras din cauza unor acidentari .In locul lor au venit jucatori care au stat in umbra lor in toti acesti ani ,Minar si Hajek urmati de un foarte jucator de dublu Dlouhy .Acestia si-au facut foarte bine rolul in acesta piesa castigand 4-1 si ducando pe Cehia in semifinale.

Cehia echipa pe care o vad in finala ,logic cu ajutorul lui Berdych si Stepanek care cu siguranta sunt jucatori de frunte ai Cehiei.