marți, 24 iulie 2012

Turneul de la Gstaad 2012-2013




Încă un turneu de zgură de 250 s-a disputat în Elveţia la Gstaad. Acest turneu are o tradiţie interesantă : aici au venit mereu jucători importanţi şi acest lucru arată respectul de care se bucură organizatorii de la Gstaad.
Aici au câştigat Federer, Costa, Mantilia, Gasquet, Almagro, toţi jucători de top, în special Federer iar în 2012 favoriţii s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, jucători de zgură cu renume au ales acest turneu iar spectacolul a fost pe măsură.

Principalii favoriţi simplu şi dublu Gstaad 2012-2013:
Simplu:
1-Janko Tipsarevic
2-Marcel Granollers
3-Stanislas Wawrinka
4-Mikhail Youzhny
Dublu:
1-Granollers / Lopez
2-Dodig / Melo
3-Hanley / Knowle
4-Brown / Elgin

După cum se vede turneul a fost unul foarte interesant, favoriţii aici au căzut pe capete, Wawrinka şi Youzhny au pierdut încă din primele tururi. Astfel turneul a căzut pe mâna lui Tipsarevic care a reuşit o nouă finală pe zgură şi Belluci de asemenea a surprins foarte plăcut, câştigând pentru a doua oară la Gstaad după o finală cu Tipsarevic.

La dublu s-au impus Granollers / Lopez

Turneul de la Hamburg 2012-2013




Turneul de la Hamburg, fost turneu de masters, acum la gradul de 500 de puncte şi-a desfăşurat o nouă ediţie în acest an şi a reuşit să atragă jucătorii de zgură care au răsplătit cu un tenis extraordinar toţi fanii tenisului.
Hamburg, fost turneu masters cu o istorie fabuloasă, aici au câştigat Elberg, Costa, Kuerten, Federer, Nadal, toţi aceşti super campioni au apreciat acest turneu iar în 2012 acest lucru s-a văzut după numele capilor de serie la simplu şi dublu.

Principalii favoriţi simplu şi dublu Hamburg 2012-2013:
Simplu:
1-Nicolas Almagro
2-Gilles Simon
3-Juan Monaco
4-Marin Cilic
Dublu:
1-Bhupathi / Bopanna
2-Peya / Zimonjic
3-Bracciali / Marach
4-Erlich / Ram

Turneul a început cu surprize cum era de aşteptat, favoritul 2 Simon pierde la surpriza plăcută a lui Tommy Haas care a reuşit să îl bată pe campionul de anul trecut dar şi să facă finala la turneul de casă al său. La Hamburg s-au aflat şi jucători tipici de zgură cum ar fi Almagro, care a reuşit două titluri pe această suprafaţă în acest an şi o finală, Monaco la fel două titluri şi o finală plus Croatul Cilic care a vrut să continue seria bună în care s-a aflat.
Almagro favoritul 1 a pierdut în semifinale la Monaco 63 36 46 iar Haas l-a bătut pe Cilic 76 60 iar în finală s-au întâlnit Haas şi Monaco, doi jucători cu stiluri foarte diferite.

Monaco a câştigat 75 64 într-o finală superbă, reuşind al 3-lea titlu din acest an şi să urce pentru prima oară în top 10 chiar pe locul 10. 
La dublu s-a impus perechea Marrero/Verdasco.

Turneul de la Atlanta 2012-2013



Sezonul de hard American e în plină acţiune iar tenismenii care se simt bine pe această suprafaţă s-au aflat la Atlanta pentru un turneu de 250 de puncte din seria Us-Open-Series. Atlanta este un turneu nou venit în lumea tenisului, ediţia din acest an a fost a 3-a disputată şi ca de obicei a fost un turneu care a atras favoriţii americani care doresc să îşi mai adauge puncte şi să scape de zgura pe care o urăsc din toate punctele de vedere.

Principalii favoriţi simplu şi dublu 2012-2013 la Atlanta:
Simplu:
1-John Isner
2-Mardy Fish
3-Kei Nishikori
4-Andy Roddick
Dublu:
1-Fleming / Hutchins
2-Gonzalez / Lipsky
3-Huey / Inglot
4-Delgado / Skupski

În 2012 la Atlanta au dominat americanii Isner şi Roddick. Primul a reuşit să ajungă în semifinale şi al doilea a câştigat titlul. Turneul a fost unul foarte interesant, campionul din 2010 şi 2011 Fish pierzând încă din optimi la Muller iar favoritul local şi jucătorul care încearcă să revină în top 10 a reuşit să continue revenirea prin realizarea unor meciuri foarte frumoase şi reuşind într-o finală foarte frumoasă scor 1-6 7-6 6-2 să câştige al doilea titlu din acest an şi al 32-lea din carieră.

La dublu s-a impus perechea de cocoşi-tineri Harrison/Ebdon.