duminică, 7 noiembrie 2010

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Moscova - Rusia

-Moscova unul din ultimele turnee in care jucatori mai pot obtine ceva din anul asta sau sa refaca ceva depinde de jucator.Turneu vechi si important in lumea tenisului si mai ales in lumea tenisului rusesc ,turneul de la Moscova reprezinta pentru jucatori din Rusia un fel de Masters Cup,toti vin si se lupta pentru trofeu .
-Nume grele cum am spus au castigat aici ,Marat Safin,Nikolai Davidenko,Roger Federer ,Pete Sampras ,titani ai tenisului mai bine zis .


Name-Kremlin Cup


Category: ATP World Tour 500


Place-Rusia


Draw Size: S-28 D-16


Surface: Indoor Hard


Prize Money: € 720.000


2010 Moscova -a reprezentat turneul de referinta pentru sarbul Troisky care a reusit sa castige primul titlu al sau dupa o finala superba cu Cipriotul Bagdadis .
Turneul nu a fost ceva special ,surprizele sau tinut lant inca de la inceput triplu campion Davidenko pierde iar foarte devreme iar speranta rusiei la masters cup Youzney se retrage din cauza unei accidentari la picioar.
La dublu sau impus o pereche rusa Tursunov/Kunitisn

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Stockholm -Suedia

-sfarsitului anului 2010 in tenis aduce si turneul de la Stockholm ,un turneu de sala facut in special pentru jucatori care nu au sanse prea mari la masters dar si pentru aceia care mai au doar de cateva puncte nevoie .
-Stockholm e turneul preferat al jucatori Suedezi si in special al lui Soderling capul tenisului Suedez ,cel care reuseste calificarea la Masters prt a doua oara la rand.
-Stockholm,un turneu care a fost vizitat de marii campionioni si de mari titani ai tenisului,Federer,Equivist,Soderling,Nalbandian,nume mari au castigat aici se vede.

-Name- Stockholm


-Category: ATP World Tour 250


-Place-Suedia


-Draw Size-D-32 S-16



-Surface: Indoor Hard


-Prize Money: €

2010 Stockholm-64 titlu al carierei lui Federer dupa o finala cu Mayer 64 63 si odata cu titlu asta la egalat pe Sampras.
-turneu a avut suprize inca de la inceput ,favoritul local Soderling pierde in Sferturi.La dublu sa impus dublu Jean-Julien Rojer & Eric Butora

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Shanghai -China

-al 9 masters al anului cel care va hotara multe lucruri sus in fruntea tenisului a avut loc in China locul unde doar zeii tenisului joaca.Acest turneu are o istorie asa impresionata pana in 2008 aici sa disputat turneul campionilor deci va dati seama ca e un loc de referinta pentru tenisu modern,in aceasta arena au avut loc niste meciuri exceptioanale,finala de masters cup in special ceea din 2005,Nalbandian def Federer 67 67 61 62 76 si alte meciuri de exceptie.
-Shanghai e turneul preferat de Federer,Nadal cei doi titani ai tenisului modern ,fiecare dintre ei au spus ca acest turneu reprezinta ceva special si ca ii baga in atmosfera masters cupului de la Sfarsitului Anului.

Past Champion
-Federer-2006,2007
-Djokovic -2008 ,pe cand la acest turneu se disputa masters cupul.

Name-Shanghai Open


Category: ATP World Tour 1000


Place-China


Draw Size-D-32 S-16


Surface: Indoor Hard


Prize Money: € 3.000.0000


-2010-Andy Murray def Roger Federer 62 63 si castigand al doilea masters al anului si aratand ca ramane cosmarul elvetianului.
-Turneul a inceput cu surprize cu era de astept,forma de kakat a lui Davidenko ,Berdych si Verdasco a continuat acestia spunand pa,favoritul unu Nadal pierde in optimi la Melzer ,aceasta depasindul pe Nadal 61 36 63 si ajungand pana in sferturi unde pierde la talentatu argentinian Juan Monaco,care reuseste prima semifinala masters de turneu hard in cariera.
-Federer reuseste o finala si arata ca inca poate juca tenis de clasa si sincer Federer o sa joaca tenis de clasa si la 70 ani chiar daca sunt fan nadal ,Federer e un titan si merita respectu intregului glob.
-La dublu sau impus Melzer/Paes ,care au un start de vis ca dublu

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Tokyo -Japonia

-Rafael Nadal 43 de titluri la 24 ani ,spune tot ,la acest turneu Nadal mai scrie o pagina de istorie si castiga un turneu care se poate zice ca a jucat ca la carte 61 75 def Monfils si aratand ca o sa fie mult timp pe locul unu si castigand al 7 titlu al anului .
-Tokyo este un turneu de talia unui masters ,turneu de legenda cu castigatori de top si premii si puncte care ii asteapta pe jucatori in fiecare an.Tokia a atras si in 2010 jucatori de top care au luptat si au aratat japonezilor tenis de vis ,in special Nadal care a jucat ca la carte,salvand chiar doua mingi de meci in semifinale contra Troisk dar in finala ia dat o lectie de tenis mascariciului francez Monfils .
La dublu sau impus perechea E. BUTORAC/J. ROJER

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Beijing -China

-turneul din China primul turneu din seria 500 dupa Us Open ,turneu daca se poate spune chiar de marimea unui masters 1000,sia desfasurat o noua editie in 2010,numele mari ale tenisului simplu si dublu au onorat iar pe acestii mari cunoscatori de tenis din China.
-turneul are o importanta traditie in spate,nume mari au castigat aici,lideri Atp au onorat de fiecare data turneu cand au putut si au pus osul la ridicarea unui celebritati asupra turneului foarte mare.
-Marat Safin-2004
-Rafa Nadal-2005
-Andy Roddick -2008
-Novak Djokovic-2009,2010,dupa cum se vede nume de titani pe lista campionilor.

2010 Beijing Open 2010 Single
1- Djokovic,Novak
2- Murray,Andy
3- Soderling,Robin
4- Davydenko,Nikolay
5- Berdych,Tomas
6- Verdasco,Fernando

-continua forma foarte proasta a lui Davidenko ,Berdych si Verdasco care spun adio turneului inca din primele doua tururi lasand altfel drum spre titlu favoritului 1 Djokovic care nu ezita sa isi apere titlu cucerit in 2009 dupa o finala cu David Ferrer dar cu probleme spre un nou titlu.
-la dublu sau impus Fratii Bryan care continua forma exceptionala in care se afla

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Kuala Lumpur -Malaezian Open

-turnele care au scopul sa ofere puncte pentru tenismeni care lupta pentru masters cup continua cu inca un turneu de foarte mare interes ,un turneu nou venit in circuit cel din Malayezia care ofera puncte si bani buni pentru jucatori.
-cum am zis turneul nu prea vechi dar a stiut in acesti ani de cand sa introdus turneul sa stiut sa atraga numele mari ale tenisului

Name-Malaezian Open


Category: ATP World Tour 250


Place-Malayezia


Date: 20.09.2010-26.09.2010


Draw Size: S-28 D-16


Surface: Indoor Hard


Prize Money: € 398,250

-in 2010 au venit jucatori ca albinele la flory pentru puncte,cu masters cupul tot mai aproape jucatori de top 10 au dat pe aici si au oferit meciuri interesante si rezultate foarte surprinzatoare.

2010 Malayeian Open Top Seeds Single
1-Soderling, Robin (SWE)
2- Davydenko, Nikolay (RUS)
3-Berdych, Tomas (CZE)
4-Youzhny, Mikhail (RUS)

-cum am zis turneul a fost plin de surprize si rezultate foarte interesante,rusul Davidenko continua forma foarte proasta in care se afla si pierde iar in primele tururi si la fel ca el iese devreme si cehul Berdych care la fel pierde inca odata in primul tur aratand ca este intro forma tot mai proasta.
-Rusul Youzney a reusit sa castige inca un titlu si sa isi mareasca sansele pentru primul masters cup al carierei castigand finala 67 62 76 in fata lui Andrey Golubez,la dublu sau impus perechea F Cermak (CZE) / M Mertinak (SVK

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Bangkok -Thailanda

-turneu mare si important cel de la Bangkok,turneu din seria 250 dar foarte bine vazut in lumea tenisului si adorat de tenismeni de top care nu ezitat sa vina de cum au avut ocazia.Bangkok este turneul care aduna pentru prima oara dupa Us Open nume mari din top 10 si ofera specatatorilor meciuri exceptionale de fapt cum a fost si in 2010 un turneu de nota 10 .
-nume de legenda au castigat aici ,Roger Federer,Pete Sampras,Agassi ,Henman si multi alti jucatori de exceptie au ridicat acest turneu la rang de arta .

Name: Bangkok


Category: ATP World Tour 250


Place:Thailanda


Date:26.09.2010-03.10.2010


Draw Size: S-28 D-16


Surface: Indoor Hard


Prize Money: € 398,250

2010 Thailand Open a adus la start nume de nume care sau luptat pentru trofeu ,dar si jucatori foarte inconstanti care lejer puteau sa bata pe oricine dar sa piarda si la jucatori care nu te astepti mai putin,dar in 2010 turneu parka a avut ceva mai mult o stralucire data de Rafael Nadal care in Sfarsit a venit sa joace acest turneu foarte important pt publicul local .

2010 Thailand Top Seeds Single
1-Rafael Nadal
2-Fernando Verdasco
3-Jurgen Melzer
4- Juan Martin Del Potro

-toata lumea se astepta ca acest turneu sa fie un recital marca Rafa Nadal si se parea ca dupa inceput asa va fii dar nu a fost sa fie ,Nadal in semifinale a dat peste un jucator intro forma buna si profitand de greselile lui Nadal a reusit ceea mai mare victorie a carierei sale 26 76 63 ,acesta fiind tot un spaniol ,Garcia-Lopez un jucator cu mare talent dar inconstant,acesta reunsind dupa victoria sa castige titlul dupa o finala cu Nieminen 64 36 64,dar turneu a fost unu foarte bun.
-La Bankok sa mai produs un lucru foarte important pentru lumea tenisului revenirea gigantului Juan Martin Del Potro care revine dupa o lunga perioada dar pierde inca din primul tur.La dublu sau impus in premiera
Christopher KAS /
Viktor TROICKI,care castiga primul titlu ca echipa

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Metz -Franta
-ultima parte a sezonului 2010-2011 se poate spune ca incepe de la acest turneu din Franta,turneu unde vin elita muschetarilor francezi din tenis pentru trofeu .
-turneu nu are o istorie prea mare sau importanta mult timp turneu nu sa putut tine din diferite motive dar din 2003 se joaca an de an la Metz si se joaca un tenis placut ochiului si jucatori ador atmosfera facuta de francezi din tribune.
-cum am zis nume chiar importante au venit si ridicat trofeul aici ,Novak Djokovic-2006
Tommy Robredo-2007,Ivan Ljubicic-2005,Arnaud Clement-2003 dupa cum se vede nume chiar mari in tenisul de azi deci nu se poate spune ca Metz e un turneu oarecare.

Name: Open de Moselle

Category: ATP World Tour 250

Place: Metz, France

Date: 20.09.2010-26.09.2010

Draw Size: S-28 D-16

Surface: Indoor Hard

Prize Money: € 398,250

In 2010 sau strans nume importante dar nu jucatori de top care deja au inceput lupta pentru masters cup care vine cu pasi repezi si punctele sunt tot mai importante .
Metz ofera tenismenilor o buna pregatire pentru ultimu masters al anului cel de la Paris cel care mai mult ca sigur va hotara unu sau doi in cel mai bine participanti pentru turneu campionilor de la sfarsitu anului.

2010 Metz Top Seeds Single
1-Marin Cilic
2-Gael Monfils
3-Ivan Ljubicic
4-Richard Gasquet

2010 Metz Top Seeds Double
1-Moodie / Norman
2-Melo / Soares
3-Kohlmann / Nieminen
4-Brunstrom / Kas

-in afara de favoriti pe hartie la Metz mai erau si alti jucatori care puteau sa ridice trofeul fara probleme,jucatori foarte buni la fileu si mai ales jucatori buni pe hard,Llodra jucator atat de talent si la simplu si mai ales la dublu ,Simon campionu din 2010 si Robredo care incearca sa mai salveze ceva in acest sezon foarte prost pentru spaniol.
-Gille Simon castiga in 2010 la Metz al 7 titlu al carierei sale si a aratat ca a revenit in sfarsit dupa o lunga perioada de accidentari si probleme cu antrenori ,el reusind sa castige finala in fata neamtului Mischa Zverev 63 62 .
-La dublu sau impus noul dublu format la acest turneu Dustin Brown / Rogier Wassen care au reusit sa castige primul titlu ca echipa

LUPTA PENTRU PUNCTE SI MASTERS CUP 2010-2011 CIRCUITUL ATP



Turneul de la Bucuresti-Romania

-ultimu turneu pe zgura al anului ,o ultima ocazie pentru jucatori care adora aceasta suprafata sa joace pe ea si sa isi ia ramas bun cum trebuie de la suprafata ceea mai predominanta din circuit.Turneul de la Bucuresti este un turneu de 250 de puncte bine vazut de jucatori importanti ai circuitului si avand o istorie foarte interesanta in spate cu cateva nume importante care au venit aici si au ridicat trofeul asupra capului .
-Goran Ivanisevic,Thomas Muster,Jurgen Melzer si etc au castigat titlul la Bcr Open Romania si au aratat cat de bine vazut este turneul,si Favoritul lui Andrei Pavel castigator in 1999 la dublu cu Gabi Trifu.

Name: BCR Open Romania

Category: ATP World Tour 250

Place: Bucharest, Romania

Date: 20.09.2010-26.09.2010

Draw Size: S-28 D-16

Surface: Clay

Prize Money: € 368,450

2010 Top Seeds Bucuresti Simplu
1-Albert Montanes
2-Florian Mayer
3-Potito Starace
4-Juan Ignacio Chela

2010 Top Seeds Bucuresti Double
1-Knowle / Tecau
2-Granollers / Ventura
3-Chela / Kubot
4-Cuevas / Marrero

-Dupa cum se vede jucatori de clasa pe zgura au venit si in 2010 la acest turneu ,dar au fost si alti jucatori care ar fi putut sa faca o figura frumoasa ,Hanescu -eternul favorit local,Lucak Kubot-jucator foarte bun la dublu si se pare ca si la simplu isi arata clasa ,Italieni Seppi si Starace care pe zgura pot incurca orice adversar .
-Turneul insa a fost castigat de un Argentian ,Chela care a reusit sa faca dublu pentru prima oara in cariera sa intr-un turneu Atp castigand si simplu si dublu ,la simplu in finala a reusit sa castige fara drept de apel 7 5 6 1 in fatza unui jucator venit din calificari Pablo Andujar iar la dublu a facut pereche cu Kubot si reusind sa castige primul titlu ca dublu impreuna .