vineri, 11 ianuarie 2013

AUSTRALIAN OPEN 2013 SCURTA INTRODUCERE

Australian Open 2013 e pe punctul de a începe iar toată lumea va fi cu ochii pe turneul de la Melbourne, pe jucătorii care vor da totul pentru a câştiga acest mare turneu de început de an. Turneul de la Melbourne este rampa de start pentru toată lumea şi aşa a fost încă din primele ediţii. În 2013 toată elita tenisului va fi acolo în afara spaniolului Rafael Nadal care a decis să nu fie prezent din cauze medicale.


În 2013 pentru titlul de la Melbourne se va da o bătălie incredibilă, jucători de top ca Djokovic, Federer, Murray, Ferrer, Del Potro, Berdych, Tsonga, cu toţii vor da totul pentru titlu şi cu siguranţă lupta va fi superbă iar surpriza poate să vină din orice altă parte posibilă, iar un tânăr poate să facă o figură foarte frumoasă.




Să fim cu toţii alături de spectacolul de la Melbourne şi să ne bucurăm de tenisul oferit Australian Open 2013

2012-UN NOU AN DE ANONIMAT ÎN TENISUL ROMÂNESC

Anul trecut tenisul românesc s-a zbătut atât la fete cât şi la băieţi în acelaşi anonimat cunoscut pentru toată lumea de câţiva ani încoace. Numai printr-o singură excepţie tenisul românesc a trăit şi anume Horia Tecău, cel care a reuşit iar să ducă numele României sus în elita tenisului. Să o luăm cu începutul şi să-i lăsăm pe cei mari la sfârşit, cum e bine ştiut în România.
Anul 2012 nu a adus nici o performanţă la simplu nici la băieţi şi mai ales nici la fete unde avem mai bine de 6 jucătoare în top 100 dar cu o valoare foarte scăzută. Merg mai departe cu ceea ce zic : la nici un turneu mare fetele din tenisul românesc nu au reuşit nici un rezultat mare sau cel puţin notabil, toate pierzând în turul 3 cel târziu, lăsând un gust amar pentru lumea care credea că numărul contează şi nu calitatea; aici vă dau un exemplu, Belarus care are doar o jucătoare în top 100, Azarenka care de fapt e şi numărul 1 mondial.
La băieţi după cum ziceam îl avem pe Tecău, care a reuşit un nou an foarte bun cu 4 titluri câştigate printre care şi un masters şi o nouă finală la Wimbledon, plus participarea pentru a doua oară la turneul campionilor, cea mai mare răsplată pe care o poate primi un jucător de tenis. Aici s-au oprit reuşitele băieţilor în tenis  deoarece Hănescu nu a reuşit nimic în circuit, el făcând o figură cât de cât frumoasă în turneele challenger. Ungur, care pentru prima oară a jucat în lumea mare a tenisului a dezamăgit complet, în toate turneele mari a pierdut în primele runde, reuşind o singură victorie mare mai precis în turul 1 la R.G. în faţa lui Nalbandian, dar aici s-au oprit şi minunile lui Ungur în Atp.

În Cupa Davis echipa noastră a pierdut fără drept de apel 0-5 şi cu Cehia şi cu Olanda dar au câştigat 3-2 cu Finlanda, reuşind astfel să mai spele puţin anul acesta foarte prost. Acum se află la un singur meci de baraj dacă în Februarie 2013 vom trece într-un meci cu Danemarca.
Referitor la conducerea tenisului românesc nu e nimic de zis, tot oameni foarte bine pregătiţi şi cunoscători de tenis conduc în fruntea cărora se află marea specialistă Ruxandra Dragomir care pe zi ce trece duce tenisul românesc la o moarte totală.