miercuri, 2 octombrie 2013

Mulţumesc Nalbandian

-Finalist la Wimbledon 2002
-Cel puţin în semifinală la toate cele patru G.S. ale sezonului
-Fost Număr 3 mondial
-11 titluri câştigate
-Câştigător de Turneu al Campionilor în 2005 după o finală superbă cu Federer 67 67 61 62 76
-În 2007 a reuşit să câştige două mastersuri la rând la Madrid şi Paris unde de fiecare dată i-a învins în drum spre titlu pe Federer şi Nadal
-Jucătorul Argentinian care a reuşit prima finală la Wimbledon din istorie
-Jucătorul cu 23 de victorii la simplu şi doar 6 înfrângeri la simplu în Cupa Davis
                    16 victorii la dublu şi 5 înfrângeri în Cupa Davis
David Nalbandian - un jucător excepţional din toate punctele de vedere, un jucător care mie mi-a arătat o lecţie de tenis şi în acelaşi timp cum să joci pentru ţara ta şi când eşti la pământ şi să câştigi, deşi nimeni nu credea.
Nalbandian în Atp-tenis:
- să vedem ce avem aici de zis, un jucător care oricând putea să bată pe oricine şi lucrul ăsta îl ştiţi mai ales din luptele lui cu Nadal, Federer, Djokovic, Murray, Del Potro, Heweit. Un talent enorm care din păcate nu a câştigat nici un G.S. dar care a lăsat o mulţime de meciuri fabuloase.
Nalbandian, jucătorul care în 2002 a uimit o lume întreagă după ce a făcut finala la Wimbledon pierdută la Heweit dar a arătat că în Argentina se ştie tenis şi pe altă suprafaţă în afară de zgură.
Nalbandian în 2005 a venit la T.C în postura de rezervă dar reuşind o victorie superbă 67 67 61 62 76 în faţa lui Federer. În 2007 când nu era într-o formă foarte bună a reuşit o dublă foarte greu de realizat câştigând la Paris şi la Madrid în finale cu Federer şi Nadal.
Nalbandian, regele care a dus o luptă la fel de grea cu accidentările care mereu îl loveau când era în plină formă şi de fiecare dată a luptat şi a revenit în lumea bună a tenisului dar în acest an gata a pierdut lupta cu sănătatea.

Nalbandian în Cupa Davis şi aici e partea mea preferată :
-Regele cum e pe bune numit în Argentina pentru dăruirea arătată mereu în această competiţie.
-A fost piesa principală pentru Argentina în ultimii 10 ani când a pus racheta şi a dus Argentina în 3 finale toate pierdute şi cel puţin 6 semifinale.
-Şi-a făcut prima apariţie în 2002 când a reuşit un meci fabulos la dublu cu Arnould ker în Rusia câştigând în 5 seturi scor 64 64 57 36 19 17 în faţa lui Safin/Kafelnikov
Mereu a dat totul pentru Argentina când a jucat şi simplu şi dublu arătând dăruire şi iubire faţă de ţara lui.

A jucat cu inima şi a câştigat respectul unei lumi întregi şi pentru acest lucru jos pălăria.

                               
                                            MULTUMESC   
                            NALBANDIAN