miercuri, 27 martie 2013

În sfârşit schimbare la Federaţia Română de Tenis

În sfârşit s-a produs schimbarea atât de mult dorită la FRT, acolo unde conducerea Ruxandrei Dragomir a căzut în sfârşit şi s-a revenit la normal iar cineva care se pricepe la tenis a preluat conducerea şi anume George Cosac, un bun exemplu de conducere şi ceea ce tenisul românesc avea nevoie.
Federaţia Română de Tenis sub conducerea R.D. a cunoscut cea mai neagră perioadă din istoria sa, această duduie care cică a jucat tenis şi-a bătut joc de acest sport care odată ne-a adus mare cinste şi anume a decis:
1-l-a demis pe Andrei Pavel, jucătorul care ne-a ţinut mai bine de 10 de ani în elita tenisului
2-i-a îndepărtat mai bine de doi ani pe Hănescu, Copil şi Ungur de echipa de Cupa Davis
3-a adus un om mediocru să ocupe locul de căpitan nejucător al echipa de Davis Cup
4-a scos seria de turnee 10000 de dolari motivând că nu avem destui jucători să participe la aceste competiţii
5-nu a ştiut să aducă sponsori pentru tenisul românesc

În schimb noua conducere va face lucruri interesante dar mai întâi să repare ce a stricat duduia Dragomir iar părerea mea e că primul lucru ce trebuie făcut de George Cosac e să îl readucă pe Andrei Pavel pe post de căpitan-nejucător, acesta fiind foarte iubit de jucătorii de tenis din România.

LumeaTenisului: A renunţa nu există în tenis

LumeaTenisului: A renunta nu exista in tenis: E cel mai bun titlu care puteam sa îl găsesc pentru acest articol  deoarce acest articol este special pentru Tommy Haas, jucătorul de 36 ani ...

A renunţa nu există în tenis

E cel mai bun titlu pe care puteam sa îl găsesc pentru acest articol deoarece acest articol este special pentru Tommy Haas, jucătorul de 36 de ani care la această vârstă joacă probabil cel mai frumos şi eficient tenis din cariera sa atât de chinuită de accidentări.
Haas un fost număr doi mondial prin anii 1999-2000, un jucător care a prins atâţia ani în circuit şi care a fost lovit de foarte multe ori de grave accidentări şi care mereu a dat o lecţie de supravieţuire, reuşind să revină mereu la un nivel foarte înalt în lumea tenisului adevărat. O scurtă descriere a lui Haas : este un mohican de calitate care în ultimii ani a realizat rezultate foarte bune şi mai ales arătând un tenis de clasă iar în ultimii doi ani 2012 si 2013, Haas ne-a arătat că vârsta nu contează în tenis - în tenis contează talentul, inima şi mentalul, acolo poţi să arăţi cine eşti.

În 2013 ocupă locul 19 şi cu şanse bune pentru a intra în top 15 mai ales după ce la Miami a reuşit o victorie foarte mare în faţa marelui Djokovic scor 6-2 6-4,  arătând un joc de manual, deci sfatul meu este să îl urmăriţi pe Haas şi să ne bucurăm de acest stil care în curând va dispărea de tot din tenis.