marți, 23 noiembrie 2010

TURNEUL CAMPIONILOR -LUPTA DIN GRUPE



Grupa B Rafael Nadal vs Andy Roddick
36 76 64

-meciul vedeta al grupei si probabil al acestor prime doua zile sa jucat intre cei doi super jucatori,cel mai bun servici din lume vs cel mai bun jucator all time Rafael Nadal.Nadal a inceput prost meciul pierzand primul 3 6 iar roddick cu ajutorul super serviciului sau a impus si setul doi pana intr-un tiebreak castigat de Nadal 76 iar setul 3 a fost o adevarata demostratie de ce Nadal e nr 1 si de ce a castigat anul asta tot ce se poate castiga in tenis .
-Nadal a reusit prima victorie de cand TC se joaca la Londra adica de un an,anul trecut aventura lui Nadal la TC a fost un adevarat dezastru nereusind sa castige nici macar un set dar se pare ca 2010 e altceva ,Nadal joaca un super tenis si arata ca e pe drumul cel bun .
-Roddick in schimb e un veteran al TC ,calificanduse pentru a 8 oare si purtand alaturi de Federer steagul vechi garzi din tenis.

La dublu cel de-al doilea meci al grupei b sa jucat intre favoriti doi Daniel Nestor and Nenad Zimonjic care au dat de pamant cu finalisti de Roland Garos 61 62 Wesley Moodie and Dick Norman .
Favoriti doi spera sa incheie parteneriatul cu cel de-al 7 titlu al anului si sa arate ca fratii bryan nu sunt singurii in circuitul de dublu.

TURNEUL CAMPIONILOR -LUPTA DIN GRUPE



Grupa B
Tomas Berdych vs Novak Djokovic
36 36

-grupa b incepe cu un adevarat meci cei doi giganti ,carismaticul sarb Djokovic vs talentatul jucator venit din cehia Berdych au oferit un meci care cu adevarat a fost de turneul campionilor si desi a fost foarte scurt ,meciul a fost foarte frumos schimburi foarte intense si lovituri geniale.
-Djokovic campionul din 2008 a castigat 63 63 aratand un bun joc si demonstrand ca este principalu pericol pentru nr 1 mondial Nadal in aceasta grupa ,grupa morti daca as putea sa o numesc asa grupa titanilor.
-Berdych a aratat emotii si super serviciul sau nu a functionat mai deloc este si de inteles un debutant cam asa procedeaza dar cine stie ce va fii in urmatoarele meciuri.
-Djokovic va juca in meciul 2 cu Nadal unde cu siguranta se va decide cine va castiga grupa ,un super meci desigur iar Berdych va juca meciul supravietuiri cu Roddick cu siguranta.

La dublu in grupa b ,primul meci sa disputat intre Mahesh Bhupathi and Max Mirnyi si Lukasz Kubot and Oliver Marach ,meci castigat de Mahesh Bhupathi and Max Mirnyi 76 64 si continuand forma buna in care se afla de la paris de unde au castigat turneul si unde si-au asigurat prezenta la TC.

TURNEUL CAMPIONILOR -LUPTA DIN GRUPE



Grupa A
Roger Federer vs David Ferrer
61 64

-in cel de-al doilea meci al grupei ,Federer a reusit ceea de-a 30 victorie la turneul campionilor si aratandui micutului Ferrer ca aici e jocul barbatilor si ca doar talentul si forta mentala e importanta.
-se pare ca presiunea turneului sa simtit asupra spaniolului care nu a reusit nimic in fata elvetianului care nu a jucat cel mai bun tenis dar un tenis procentual si care la dus spre victorie.
-drumul spre finala pentru Federer va fi greu dar nu imposibil,urmatorul meci pentru expresul Federer va fi impotriva favoritului local Murray si cu siguranta va fi un super meci .

In cel de-al doilea meci la dublu perechea poloneza Mariusz Fyrstenberg and Marcin Matkowski castiga primul lor meci la aceasta editie 63 75 in fata dublului Paes/Dlouhy care au venit aici cu un singur scop sa castige.Aceasta grupa va fi interesanta si la dublu unde clar frati Bryan sunt favoriti dar si celelalte echipe au sansa lor.

TURNEUL CAMPIONILOR -LUPTA DIN GRUPE



Grupa a
Andy Murray vs Robin Soderling
62 64

-primul meci a fost o facilitate pentru Murray,acesta oferindui o lectie de tenis nesuferitului suedez care a aratat ca una e sa joci o finala de masters in fatza unui francez obosit si alta e sa joci impotriva jucatorilor de top .
-murray incepe foarte bine grupa si arata ca poate sa castige in sfarsit titlu la turneul campionilor dupa semifinala din 2008.Urmatorul meci pentru el va fi cu roger federer un adevarat show pentru englezi si cu siguranta pentru toti pasionati tenisului.

La dublu in primul meci al grupei sa jucat impus frati bryan care au reusit sa castige fara drept de apel 63 75 in fata campionilor de la Wimbledon Melzer/Petchener,acestia debutand pentru prima oara la un asemenea turneu.Fratii Bryan au inceput campania pentru un nou titlu la turneul campionilor si pentru al 12 titlu al sezonului.