sâmbătă, 11 decembrie 2010

DAVIS CUP 2010 ZAMBETUL UNEI TARII INTREGI SI LACRIMILE UNUI OM CAT PENTRU O TARA INTREAGA


Serbia vs Franta
3 2

R1- Janko TIPSAREVIC VS Gael MONFILS
16 67 06
R2-Novak DJOKOVIC VS Gilles SIMON
63 61 75
R3-Viktor TROICKI/Nenad ZIMONJIC VS Michael LLODRA/Arnaud CLEMENT
63 76 46 57 46
R4-Novak DJOKOVIC VS Gael MONFILS
62 62 64
R5-Viktor TROICKI VS Michael LLODRA
62 62 63

Serbia team :
1-Novak DJOKOVIC
2-Viktor TROICKI
3-Janko TIPSAREVIC
4- Nenad ZIMONJIC
Captian-Bogdan OBRADOVIC

Franta team:
1-Gael MONFILS
2-Michael LLODRA
3-Gilles SIMON
4-Arnaud CLEMENT
Captain- Guy FORGET

Surface-Indoor Hard

Finala Davis Cup 2010 a fost showul perfect pentru inchiderea anului de tenis ceea ce suporteri au avut pentru un ultim spectacol.Serbia finalista pentru prima oara contra unei din cele mai bune echipe de tenis din intreaga istorie a Davis Cup.
Finala sa jucat in Serbia intr-o atmosfera superba ,fanii sarbi cunoscuti ca mari fanatici au facut un adevarat show si se poate spune ca au dus Serbia spre marea performanta adica catigarea in premiera trofeul.
ZAMBETUL UNEI TARII INTREGI SI LACRIMILE UNUI OM CAT PENTRU O TARA INTREAGA
-consider ca este cel mai bun titlu in special pentru Llodra jucatorul nr 1 al Frantei care in ultimi 10 ani nicioadata nu a refuzat sa isi reprezinte tara dar anul asta nu a putut sa aduca Davis Cup pentru prima oara din 2001.
-dupa prima zi era 1-1,cei doi jucatori nr 1 de la fiecare echipa si-au castigat meciurile foarte usor in special Monfils care a castigat foarte usor dar nici Novak nu a stat mult pe teren.
-a doua zi in schimb a fost meciul dramatic meciul care parea sa duca Davis Cup in Franta,dublul Clemant/Llodra au revenit de la 0 2 la seturi 36 67 64 75 64 si au dus scorul 2 1 .
-a treia zi a fost cu adevarat plina de lacrimi pentru Franta si o zi istoria pentru Serbia,Djokovic si Troiki au realizat acest lucru pentru Serbia si sincer pacat pentru Llodra care a dus de unul singur Franta pana in finala dar asta e tenisul.

TURNEUL CAMPIONILOR MAREA FINALA FEDERER VS NADAL




-turneul campionilor a avut parte de finala dorita de o lume intreaga ,Federer vs Nadal sa intalnit pentru a doua in acest an si au oferit lumii o noua dovada ca ei reprezint tenisul modern .Federer cel mai bun jucator din toate timpurile si Nadal cel mai bun jucator din era Federer asa au fost caracterizati cei doi titani .
-finala a fost un show 63 36 61 castigata de Federer si meritat sa fiu sincer,acesta a aratat tenisul de vis in fata unui Nadal care se pare ca efortul din semifinala la costat prea mult,76 36 76 meci de 4 ore aproape cu Murray dar asta nui o scuza si nici Nadal nu a pus lucrul asta pe faptul ca Federer a meritat victoria.
-Nadal desi a pierdut finala a declarat cu bun simtul care il stim cu toti, ca Federer e cel mai bun si ca azi nu a fost nimic de facut si sincer asa a fost dar a fost si putin noroc in special cu reverul lui Federer care in cateva randuri la limita a prins linia dar ce a fost a fost,acu probabil fanii Federer care vor citii acest articol vor spune ca asta e scuza dar sincer multi dintre fanii Federer sunt niste prosti.
-cinste celor doi pentru showul oferit
-la dublu sau impus perechea nestor zemonik care si-au luat ramas bun in cel mai frumos mod posibil.