joi, 8 iulie 2010

CIRCUITUL ATP 2010-2011 A TREIA PARTE SCURTUL SEZON DE IARBA








A treia parte a Circuitului cum am spus este formata din scurtul sezon de iarba ,care tine timp de o luna de zile.In acest timp apar jucatori cu servici puternice ,jucatori care fac servici vole ,foarte putini ramasi in circuit.
A treia parte incepe cu turneul de la Queens si se termina cu turneul de la Wimbledon al treilea Grand Slam al anului.Jucatori cu servici puternice au profitat de aceasta perioada si au mai castigat puncte importante pentru situatia din clasamentul Atp.Au mai rasarit si jucatori de zgura dar cu o mobilitate buna au facut impresie superba pe iarba ,Rafa Nadal fiind seful castigat pentru a doua oara la Wimbledon.
Top cinci jucatori care au facut impresie buna pe iarba in 2010
1-Rafal Nadal
2-Tomas Berdych
3-Michael Lodra
4-Leyton Heweit
5-Robin Soderling,probabil surprinde numele lui Lodra dar acesta a castigat un turneu si a facut un tur trei la Wimbledon ,unde la chinuit pe Roddick cu superbul sau joc de servici vole si reusind altfel sa faca o impresia foarte buna pe iarba.
Inca un jucator care sa ridicat in aceasta perioada este Horia Tecau,jucator roman de dublu care a facut prima finala de Grand Slam si care a castigat primul titlu pe iarba si al treilea al sezonului .

Top 5 jucatori care au dezamagit in aceasta perioada:
1-Roger Federer
2-Fernando Verdasco
3-Radek Stepanek
4-Marin Cilic
5-Tsonga,nume importante dupa cum se vede ,in special Roger Federer regele ierbi care din 2003 pana in 2009 a castigat mereu un turneu important pe iarba , a dezamagit cel mai mult pierzand inca din sferturi la Wimbledon.Un alt nume important care a mai dezamagit in aceasta perioada a fost Verdasco care pierde din primul tur la Wimbledon dupa ce in 2009 a facut optimi de finala.
Aceasta perioada din circuitul Atp e ceea mai iubita de mai toti tenismeni ,atmosfera turneelor de pe iarba nu se mai gaseste pe nici o suprafata.

SUPRAFETE DIFERITE ACELASI REZULTAT -WIMBLEDON 2010











Wimbledon 2010-2011
-Turneul turneelor,cel mai mare turneu din lume,cand se joaca tenis totul se rezuma la un singur lucru si acesta este WIMBLEDON,cine ajunge acolo si mai ales cine castiga acest super turneu.Este al treilea turneu de Grand Slam al sezonului dar primul in vederea la mai toti jucatori,totul se rezuma la performanta de aici de la Wimbledon.
-Inca din ani 1910 acest turneu de joaca,la inceput ca un moft intre tari care isi trimiteau elita societati, dar dupa putin acest turneu a prins o coaja ce la facut cel mai mare turneu[turneul zeilor si zeitelor].
-Toata crema tenisului de la inceputul Atp a venit si castigat aici sau macar sa faca o finala sau doua,numele ce au facut istorie in tenis spuneau ca nu exista turneu ca acesta,atmosfera ,fanii si premiile sunt de neegalat.
Borg,Mcroe,Nastase,Connors,Sampras.Agasii,Elberg,Becker,Federer,Nadal,Roddick,Connors  Ivanisevic si toate numele mari ale tenisului au castigat acest turneu de legenda Wimbledon.

WIMBLEDON 2010-2010
-a adus trei lucruri in prim plan:
1-Va putea Nadal sa redevina campion
2-Va cadea mitul numit Federer
3-Cine va fi cel care ii va lua locul lui Federer

Top seeds Wimbledon:2011
1-Roger Federer
2-Rafael Nadal
3-Novak Djokovic
4-Andy Murray
5-Andy Roddick
6-Robin Soderling
7-Marin Cilic
8-Fernando Verdasco


Top seeds double Wimbledon
1-Nestor/Zimonic
2-Bryan/Bryan
3-Dlouhy/Paes
4-Koubot/Marach

Wimbledon 2011-cum am spus mai sus,trei lucruri sau regasit in acest an si cam toate sau adeverit.Turneul a inceput cu meciurii exceptioanale ,principali favoriti 1,2,au avut in prima saptamana meciuri foarte grele.
Federer vs Falla:57 46 64 76 60
Federer vs Bozoliac 63 67 64 76
Nadal vs Hasse 57 62 36 62 63
Nadal vs Petchner 64 46 67 62 63 ,dar nici ceilalti nu au avut drumu usor ,favoritul 5 si triplu finalist Roddick pierde in optimi in fata unui necunoscut Lu 64 67 67 76 68 si favoritul 3 Novak are un meci super greu in turul doi in fata lui Olivier Rochus 26 63 36 62 62 .
-mai erau si alti jucatori care puteau sa faca figuri frumoase si chiar au facut cum ar fi,Tomas Berdych,John Isner ,Queery,Bagdadis,Melzer sau Lodra,jucatori foarte buni pe iarba cu un stil ce se potriveste la fel cu aceasta suprafata.A doua saptamana a inceput cu marea surpriza,din 2003 Federer nu a mai pierdut mai devreme de semifinala atunci pierzand la Ancic ,iar acu pierde la cehul Berdych care in sfarsit sia scos talentul la suprafata.
Favoritul 2 si numarul 1 mondial Rafael Nadal a avut doua meciuri foarte grele in sferturi si semifinale cu Soderling si Murray dar in aceste meciuri Nadal a jucat mai bine ca la inceputul turneului.
Nadal vs Soderling 36 63 76 63
Nadal vs Murray 64 76 64-distruge speranta unui intreg Regat.Cehul Berdych reuseste prima finala de Grand Slam din cariera sa si continua forma buna de la Roland Garos unde a facut semifinale.
In finala sau intalnit Rafael Nadal si Tomas Berdych ,prima finala in care nu era Federer din 2003 pana anul acesta .Finala a fost ceea mai scurta din 2005,cand a fost ultima finala incheiata in trei seturi.
63 75 64 castiga Rafa Nadal al doilea titlu aici ,reusind sa recastige trofeul castigat in 2008.Wimbledon 2010 a mai dat un episod care ar merita Oscar ,cel mai lung meci din istoria tenisului Isner vs Mahut 64 36 67 76 60-58,un meci care a tinut trei zile si a doborat orice record ,acesta fiind singurul meci care a tinut asa mult.La dublu a castigat perechea Melzer/Petchener care a invins 61 75 75 perechea Tecau/Linsdet.