miercuri, 9 ianuarie 2013

Tenisul fără Nadal

 Tenisul trăieşte de mai bine de şase luni cea mai mare criză prin accidentarea campionului spaniol Rafael Nadal. După eliminarea din turul doi de la Wimbledon în faţa lui Rosol scor 7-6 4-6 4-6 6-2 4-6, acesta nu a mai jucat nici un meci retrăgându-se de la toate turneele din 2012 şi de la cele de la începutul lui 2013.

Genunchii lui Nadal au reuşit pentru prima oară să îl ţină pe acesta în 2009 timp de trei luni, obligându-l să cedeze locul 1 mondial iar acum l-au făcut să cadă pe locul 5 mondial unde acesta nu a mai fost de mai bine de 8 ani de zile, de când a intrat în lumea bună a tenisului. Revenirea lui Nadal se anunţă la turneul de la Acapulco dar personal nu cred acest lucru, pentru că genunchii săi nu îi vor permite. Îmi permit să adaug că Nadal va lipsi şi în acest an, ceea ce ar însemna o tragedie pentru fanii lui şi în special pentru toată lumea tenisului.
Nadal are tot ceea ce îşi doreşte în tenis şi anume toate turneele mari câştigate şi la simplu şi la Cupa Davis şi în tot, de aceea multă lume spune că nu mai are ce căuta în tenis dar lucrul ăsta nu e adevărat, Nadal mai are multe de arătat în tenis şi în plus rivalitatea cu Federer trebuie să continue.