sâmbătă, 30 iunie 2012

Queens 2012



Primul turneu pe iarbă din acest sezon a avut loc la Queens. Acest turneu de tradiţie care are ca scop pregătirea pentru Wimbledon şi-a disputat în acest an cea mai ciudată şi urâtă ediţie din toată istoria sa dacă pot să zic aşa.
Am zis că această ediţie a fost cea mai urâtă datorită finalei disputate între David Nalbandian, finalist în 2002 la Wimbledon şi croatul Marin Cilic, care s-a aflat la prima finală pe această suprafaţă atât de pretenţioasă. Finala a început foarte interesant cu un prim set câştigat de Nalbandian 76 şi părea să se transforme într-un nou titlu pentru Nalbandian iar când nu se aştepta nimeni la aşa ceva la 3 3 în setul doi Cilic a reuşit un break iar Nalbandian într-un moment de rătăcire a dat un picior la un panou publicitar dar lovind şi un arbitru de linie iar imediat meciul a fost oprit şi după porcăria de regulament titlul i-a fost dat lui Cilic care a câştigat cea mai uşoară finală de până acum în circuit.

Nalbandian a riscat foarte mult după acest gest, el mai fiind o dată suspendat în 2002 iar acest gest putea sa îi dea o penalizare de un an de suspendare dar a primit doar o amendă de 10000 de euro şi nu a primit punctele pentru finala de la Queens.

PA WIMBLEDON ŞI ADIO LOCUL 2



Rafael Nadal tocmai a fost înfrânt joi la Wimbledon de cehul Rosol numărul 100 mondial care a câştigat în cinci seturi 67 64 64 26 64 reuşind meciul vieţii până acum.
Nadal a avut un sezon de iarbă foarte prost, pierzând în sferturi la Halle şi la Wimbledon din turul doi dar de ce aceste performanţe negative după ce a reuşit încă o primă-parte de an fabuloasă. Se pare că această performanţă din prima parte a anului a avut efect asupra lui, pierzând foarte devreme la un turneu unde este dublu campion şi unde a realizat 5 finale.

Odată pierzând în turul doi la Wimbledon acesta va pierde şi locul doi la marele său rival Federer dar acest lucru nu pare să fie cel mai grav, lucrul grav pare să fie jocul său pe iarbă care dintr-o dată a devenit foarte slab, serviciul său fiind foarte slab, deplasarea foarte proastă iar jocul de picioare la pământ din toate punctele de vedere.

Sezonul de iarbă 2012-2013



Încă un sezon de iarbă tocmai a început odată cu turneele de la Queens, Halle, Eastbourne şi Hertongenbosh toate având ca scop pregătirea pentru marele turneu de la Wimbledon. Sezonul de iarbă pe an ce trece e tot mai scurt, doar 5 turnee se joacă pe această suprafaţă care la început acoperea 3 din cele 4 turnee de GS.
Marea Britanie este „ţara ierbii″, aici se organizează patru din cele cinci doar turneul de la Halle din Germania mai atrage tenismeni de iarbă.
Anul acesta sezonul de iarbă a fost foarte spectaculos, la Queens s-a impus Cilic care a câştigat prin descalificarea lui Nalbandian care într-o criză de nervi a lovit un arbitru. La Halle s-a impus veteranul german Hass care la 34 de ani l-a bătut pe omul care se poate numi regele ierbii.

În următoarea săptămână s-au mai disputat două turnee la Eastbourne unde s-a impus americanul Roddick care a reuşit primul titlu după aproape un an şi jumătate iar la turneul de la Hertongenbosh s-a impus Ferrer care continuă anul foarte bun câştigând al 4-lea turneu.