joi, 15 martie 2012

Robin Soderling-un jucător care mai are multe de spus în tenis



Unul din cei mai talentaţi jucători din ultima vreme a fost Robin Soderling. Suedezul a surprins pe toată lumea în 2009, când i-a provocat lui Rafael Nadal singura înfrângere din carieră la Roland Garros, fapt ce se petrecea în optimile turneului. A ajuns până în finală unde avea să piardă la Roger Federer.

Un an mai târziu suedezul a ajuns din nou în finală, trecând în sferturi de Federer. Avea să piardă din nou finala, de data aceasta în faţa lui Nadal.

Aceste rezultate foarte bune l-au adus până pe locul 5 în clasamentul mondial. În debutul sezonului 2011 a câştigat 3 turnee : Brisbane, Rotterdam şi Marseille, şi se părea că Soderling va putea să încerce să intre în careul de aşi ai clasamentului. Însă de la jumătatea anului trecut nu a mai jucat nici un meci. Suedezul s-a îmbolnăvit de mononucleoză, o boală care afectează sistemul imunitar al corpului. Astfel el a ratat ultimele două turnee de Mare Slem, ceea ce i-a afectat clasamentul dar mai ales i-a stagnat ascensiunea.
Încă nu se ştie când suedezul va reveni pe teren. Mulţi aşteaptă să-l vadă revenind pe zgura pariziană, însă se pare că nu va fi aşa.

“Simptomele au dispărut, însă, dintr-un motiv pe care nu l-am identificat încă, nu reuşesc să fac faţă efortului fizic. Obosesc foarte repede, încerc, împreună cu medicii mei, să găsim motivul”, le-a transmis Robin fanilor săi pe Facebook. Jucătorul suedez spera, iniţial, să revină pe teren în februarie, însă absenţa lui se va prelungi. Dacă anul trecut, în iulie, atinsese locul 5 în lume, între timp el a coborât până pe 21, şi când în sfârşit se va întoarce, o va face suportând întrebarea dacă va mai reveni vreodată la nivelul la care a fost.

 Ultimul turneu la care Soderling a participat a fost cel de la Baastad în iulie anul trecut, turneu câştigat pentru a doua oară în carieră, după o finală cu David Ferrer.

-20 de finale ATP a jucat Soderling, 10 din ele câştigate
-peste 10 milioane de dolari a câştigat doar din tenis

-locul 5-cea mai înaltă poziţie ocupată în clasamentul ATP