duminică, 28 februarie 2010

Lupta pentru puncte circuitul atp 2010-2011




Turneul de la Acapulco-Mexic
Name-Abierto Mexicano Telcel
Category-ATP World Tour 500
Place-Mexic
Date-22.02.2010-27.02.2010
Draw Side:S-32 D-16
Surface-Clay
Prize Money-$ 955,000
Seria de turnee pe zgura continua si saptamana prin turneul de la Acapulco,turneu venit intro perioada foarte buna,chiar inaintea de Davis Cup,unde majoritatea intalnirilor se joaca pe aceasta suprafata,tocmai din aceasta cauza au venit multi jucatori care nu sunt foarte familiari cu zgura John Isner si Sam Querry jucatori care vor reprezenta Sua in Davis Cup.
Turneul are un istoric interesant jucatori mari pe zgura au venit si castigat aici,Rafael Nadal in 2005,Gustavo Kuerten in 2001,Carlos Moya in 2004 si fratii Bryan care au castigat de doua ori turneul la dublu in 2002 si 2004.
In 2010 cum am spus au venit multi jucatori care nu au zgura ca suprafata speciala.
Top seeds 1-Fernando Verdasco 2-Fernando Gonzalez 3-David Ferrer 4-J.C.Ferrero 5-John Isner 6-Nicolas Almagro.
Si anul acesta au fost surprize si foarte devreme la acest turneu,campionul de anul trecut Nicolas Almagro pierde in sferturi la fel si favoriti 1 si 2 Verdasco si Gonzalez.Americani nu au facut nimic la acest turneul si Isner si Querry fiind eliminati inca din primul tur.
In schimb a continuat seria remarcabila a spaniolului J.C.Ferrero care reuseste a treia finala consecutiva pe zgura,unde il va intalnii in reeditarea finalei de saptamana de saptamana trecuta pe amicul si colegul sau de davis David Ferrer.
Finala a fost un recital intre doi jucatori foarte buni pe zgura,scoala spanioala probabil cea mai buna din lumea ,David Ferrer a reusit sa castige titlul si sa razbune finala de saptamana trecuta si sa intrerupa seria extraordinara a adversarului sau.
Proba de dubla a fost castigata de cuplu Oliver Marach si Lukas Kubot care castiga al doilea titlu din seria pe zgura .

Lupta pentru puncte circuitul atp 2010-2011




A mai trecut o saptamana si inca trei turnee Atp sau jucat,doua sau jucat la Dubai si turneul de la Acapulco,mai fiind de jucat finala de la Delray Beach.
Turneul de la Dubai.
-Name:Barclays Dubai Tennis
-Category-ATP World Tour 500
-Place-Dubai, U.A.E
-Date.22.02.2010-27.02.2010
-Draw side-S-32.D-16
-Surface-Hard
-Prize Money-$ 1,619,500
Turneul de la Dubai,turneu cu istorie cu prestigiu,turneu ce a adus la startul sau mereu nume marii ale tenisului.Mari campionii ai tenisului au venit aici si au castigat acest turneu care a fost si este foarte bine vazut de multi jucatori,Roger Federer de patru castigator al turneului in 2003,2004,2005 si 2007,Rafael Nadal castigator in 2006,Juan Carlos Ferrero in 2001,Andy Roddick in 2008 si Novak Djokovic in 2009,2010.
Anul acesta turneul a suferit doua retrageri uriase,numarul unu si doi mondial Roger Federer si Rafael Nadal sau retras din cauza la aciidentari,dar in ciudat acestui fapt au mai ramas jucatori importanti elita tenisului cu mici lipse la startul turneului.
Top seeds:1-Novak Djokovic 2-Andy Murray 3-Nikolay Davidenko 4-Jo W.Tsonga 5-Marin Cilic 6-Mikail Youzney,dar si cativa jucatori care oricand pot ajunge chiar sa castige turneul,castigatorul de saptamana de la marsaile Llodra si finalistul Julian Benneteau,austriacul Jurgen melzer si Marcos Bagdadis.
Turneul a inceput cu marii surprize cum era de asteptat,favoritul doi Andy Murray pierde in turul doi la sarbul Tipsarevici aratand o scadere de forma dupa finala de la australian open,favoritul 3 se retraga in sferturi din cauza unei acidentari in fata lui jurgen melzar,favoritul 4 Tsonga pierde in turul doi la veteranul croat Ivan Liujubic iar Marin cilic pierde in sferturi la Jurgen Melzer.
Favoritul 1- Novak Djokovic reuseste sa faca a doua finala consecutiva la dubai avand sansa sa isi apare trofeul castigat anul trecut,finala ce la intalnit pe rusul favorit 6-Mikail Youzney.Finala a fost un adevarat specatacol intre cei doi,un tenis superb aratat lovituri superbe si probabil cel mai bun rever cu o mana din lume la ora asta,finala a fost castigata de Novak Djokovic 75 57 63 reusind pentru prima oara in cariere sa isi apere un titlu.
Proba de dublu a fost castigat de cuplu suedezo-australian Simon Aspelin & Paul Hanley care reusesc primul trofeu ca echipa