luni, 19 martie 2012

Indian Wells - Reîntoarcerea Regelui




Primul turneu de masters al anului s-a terminat cu o zi în urmă având campion în 2012 pe marele Roger Federer care după 76 63 cu Americanul Isner a ajuns la 19 turnee de masters câştigate, un nou record. Acest prim-masters a avut de toate meciuri de gală, rezultate surprinzătoare şi confirmarea că Federer încă mai poate fi numărul 1.
Surprizele au fost încă de la început, Murray, Roddick, Fish,Ferrer, Berdych, au pus pa încă din primele faze ale turneului în schimb au fost şi surprize plăcute cum ar fi Isner care a reuşit prima finală de masters 1000 din cariera sa, învingându-l pe numărul 1 mondial Djokovic 76 36 76 şi astfel reuşind să intre pentru prima oară în top 10 pe deplin merit.
Semifinalele au fost Isner vs Djokovic şi Federer vs Nadal. În prima semifinală s-a impus Isner 76 36 76 iar în meciul aşteptat de un glob întreg a învins Federer 63 64.
În finală deci s-au întâlnit Isner vs Federer iar Federer nu a lăsat urmă de complex faţă de serviciul lui Isner şi s-a impus clar dacă pot să zic aşa 76 63.

La dublu s-a impus perechea Nadal/Marc Lopez.