miercuri, 8 mai 2013

Să nu uităm de Federer !

Să nu uităm de Federer e cel mai bun titlu pentru acest articol pe care îl voi scrie şi care sper să placă la toată lumea care va intra şi îl va urmări. Se pare că absenţa lui Federer din tenis din ultima perioadă a dus la multe speculaţii care citindu-le m-au lăsat fără replică şi mai ales pentru că vin de la oameni care ştiu tenis dar se pare că vremea frumoasă le-a dăunat la judecată.
Federer reprezintă o pagină de istorie din tenis iar cu toţii trebuie să îi mulţumim lui pentru toate meciurile oferite de-a lungul carierei sale şi să ne rugăm ca retragerea lui să vină mai târziu şi nu în curând, cum se aude în lumea tenisului.
Federer nu a mai jucat nici un meci de la Indian Wells din cauza accidentării de la spate de care mulţi cunoscători de tenis habar nu au, fapt ce a dus la această lungă absenţă din circuit a lui Federer şi la naşterea acestor speculaţii. Federer e singurul jucător care nu s-a retras până acum dintr-un meci în cariera sa de mai bine de 12 ani iar acest lucru înseamnă pregătirea fizică fabuloasă de care are parte. Odată cu vârsta însă, vin şi aceste accidentări care nu fac decât să arate că Federer e un om care a dus tenisul la rang de artă.
Federer deţine atâtea recorduri încât mi-ar lua cam o lună să le readuc la suprafaţă dar stilul şi talentul său vor rămâne în mintea noastră, cei care urmăresc şi trăiesc acest sport numit tenis şi pentru acest lucru vreau să zic
MULŢUMESC FEDERER

Zgura şi Tenisul 2013-2014

Sezonul de zgură e în plină desfăşurare iar meciurile sunt pe placul fanilor din toată lumea care urmăresc punct cu punct ce se întâmplă în lumea tenisului.
După turneul de la Monte-Carlo au urmat câteva turnee foarte interesante în special cele de la Barcelona, București şi Munchen unde elita tenisului mondial şi de zgură au luat startul. Să nu uităm şi de turneul de la Deira Portugalia, un nou turneu în circuitul mondial.
La aceste turnee tenisul a fost de nota 10 din toate punctele de vedere, meciuri fabuloase făcute de Nadal, Almagro, Ferrer, Hass, Rosol şi compania au arătat frumuseţea tenisului pe zgură.
La Bucureşti s-a impus Cehul Rosol după o finală cu Garcia Lopez, acesta fiind primul titlu pentru talentatul jucător ceh.
La Barcelona s-a impus Nadal care l-a bătut pe bunul său prieten Almagro pentru a câştiga al 8-lea titlu la Barcelona.
La Deiras-Portugalia s-a impus Wawrinka care a reuşit printr-o minune să lege un turneu bun şi să îl învingă în finală pe Ferrer numărul 4 mondial. La Munchen s-a impus veteranul Hass care continuă să arate că „Vârsta e doar un număr”, câştigând al 14-lea titlu din carieră şi arătând încă o dată că merită tot respectul nostru.