miercuri, 11 septembrie 2013

Pur şi Simplu Rafael Nadal

Cu puţin timp în urmă Rafael Nadal s-a impus pentru a doua oară la Us Open trecând în finală de numărul 1 Mondial Novak Djokovic scor 62 36 64 61 şi adăugând încă un Grand Slam câştigat, ajungând deja la cifra 13 dar întrebarea care o am eu în gând acum este cum un jucător poate avea o asemenea putere de revenire la un aşa nivel şi arătând un joc pur şi simplu fabulos.
Anul trecut după Wimbledon când Nadal suferă o înfrângere foarte grea la Rosol lumea tenisului se întreba ce se întamplă cu maşina de tenis numită Nadal iar răspunsul a fost simplu, o accidentare la genunchiul stâng l-a împiedicat pe spaniol să joace un tenis de înalt nivel şi l-a obligat să se retragă de la toate turneele din 2012 şi turneele de la începutul lui 2013, un lucru foarte greu de suportat de cei care iubesc acest sport.
Decizia a fost una foarte grea dar foarte bine gândită de echipa lui Nadal şi de el normal pentru că acesta şi-a revenit cu brio şi fizic şi mental pentru sezonul de zgură de la începutul anului 2013 din America de Sud.
Acolo am avut parte de revenirea lui Nadal la Santiago de Chile unde făcea finala pierdută la Zeballos dar arătând că tenisul a dus lipsa jocului său fabulos şi că trebuie să ne bucurăm cât mai mult de Nadal pe terenul de tenis.
Dar acum toată lumea e curioasă ce îl face pe Nadal să revină şi să joace aşa bine când anul trecut o lume foarte idioată îi cânta sfarşitul, iar eu pot să afirm ce îl face să joace aşa bine şi anume că şi-a implementat o gândire de campion încă de mic şi că succesul vine dacă te pregateşti şi dai tot ce ai mai bun din tine în fiecare clipă.
Până acum în 2013 Nadal are 13 turnee jucate la care a făcut 12 finale şi a câştigat 10 din ele reuşind să ajungă la un pas de primul loc în clasamentul mondial, loc încă deţinut de Djokovic.
Parcursul lui Nadal de la Santiago de Chile de când a revenit până la Us Open :

-10 turnee câştigate la Sao Paolo, Acapulco, Indian Wells, Barcelona, Roma, Madrid, Roland Garros, Toronto, Cincinati pentru prima oară de menţionat şi reţinut, Us Open.



-Finală la Monte Carlo unde pierde la Djokovic, finală la S.Chile pierde la Zeballos