miercuri, 24 aprilie 2013

Monte Carlo căderea Regelui

Monte Carlo 2013, primul turneu de Masters pe zgură din acest an care s-a desfăşurat, iar spectacolul a fost garantat din partea tuturor jucătorilor care au luat parte la startul turneului.
Turneul de la Monte Carlo s-a dovedit a fi un turneu de tradiţie pe zgură. Aici au câştigat jucători de elită care pe urmă s-au impus şi la Roland Garros cum ar fi : Ferrero, Moya, Kuerten, Nadal de 8 ori, un record fabulos. În 2013 turneul părea să fie tot al lui Nadal dar nu a fost să fie aşa.
La începutul ediţiei din 2013 a luat startul toată elita tenisului mondial la simplu şi dublu dar şi cu câteva absenţe cum ar fi Federer şi Ferrer, care au spus pas turneului din cauza accidentărilor. Absenţele lor nu s-au simţit pentru că Nadal şi Djokovic au continuat să facă legea şi pe zgură iar acest lucru a fost pe gustul publicului din toată lumea. Cei doi jucători au făcut un turneu foarte bun cu meciuri la fel de bune şi cu un joc foarte eficient şi spectaculos.
Nadal a avut cel mai greu meci cu Dimitrov în sferturi câştigând cu 62 26 64 iar Djokovic a câştigat cel mai greu meci cu Rusul Youzney 46 61 64, finala fiind una garantată între cei doi. La acest turneu a mai impresionat şi italianul Fognini care a făcut semifinala pierzând la Djokovic dar pe drum câştigând la Seppi, Gasque, Cilic cu toţi jucătorii de top.
Finala a fost una foarte tristă, Djokovic a câştigat 62 76, lăsându-l pe Nadal fără al 9-lea titlu la Monte Carlo.
La dublu s-au impus Benneteau/Zimonic.