marți, 19 martie 2013

Campionul s-a întors

Wimbledon 2012, în turul doi s-a produs un mare şoc : Nadal a pierdut în 5 seturi în faţa cehului Rosol. După această înfrângere el nu a mai jucat nici un meci din cauza unei accidentări la genunchi iar acest lucru a dus la întrebarea e oare sfârşitul carierei spaniolului? dar acesta a arătat încă o dată că este probabil cel mai mare tenismen din toate timpurile, revenind şi câştigând 3 turnee foarte intense şi arătând un joc agresiv şi puternic din toate punctele de vedere.
Rafa Nadal s-a impus la Sao Paolo, Acapulco şi mai ales la Indian Wells, un turneu de 1000 de puncte unde a ezitat să vină deoarece a crezut că se va face de râs dar nu a fost să fie aşa. La acest turneu Nadal l-a bătut în semifinale pe marele său rival Federer 6-4 6-2 iar în finală pe turnul de control argentinian Del Potro 4-6 6-3 6-4. Aceste rezultate înseamnă un singur lucru : că voinţa şi lupta reprezintă totul când e vorba să lupţi pentru ceea ce îţi doreşti cel mai mult.

Tenisul de la Australian Open până la Indian Wells

Am plăcerea să vă salut şi să vă spun că am revenit şi că acesta este primul meu articol pe acest blog după Australian Open şi sper să scriu cât mai des şi voi să citiţi cu plăcere articolele mele.
Primul meu articol conţine noutăţi din tenis, de la Australian Open până la Indian Wells, câştigători şi mari pierzători ai circuitului 2013-2014. Tenisul după AO a adus meciuri fabuloase şi rezultate spectaculoase în circuitul Atp iar pentru cei care iubesc acest sport a însemnat enorm de mult.

După ce Novak Djokovic a câştigat Australian Open în lumea tenisului se aştepta o domnie totală a sârbului dar nu a fost să fie chiar aşa, acesta nu a jucat decât turneul de la Dubai unde a câştigat dar şi ceilalţi jucători au arătat că merită o şansă la locul acestuia în fruntea circuitului de tenis. În perioada AO şi Indian Wells a reapărut în circuit Rafael Nadal care a reuşit să câştige două titluri la Sao Paolo şi Acapulco, arătând un tenis bun după 7 luni de pauză.


Această perioadă a avut şi tenismeni care au făcut o impresie foarte bună dar şi jucători care au dezamăgit mult şi care au arătat că sunt într-o formă foarte proastă, ca de exemplu Isner care anul trecut reuşea o perioadă foarte bună iar anul ăsta nu a reuşit mai nimic, arătând un tenis foarte slab şi dezamăgind foarte multă lume. În schimb un jucător care a arătat un tenis foarte bun, acesta fiind Rafa Nadal care a reuşit să câştige 3 titluri, demonstrând că s-a întors şi că e mai puternic ca niciodată.