luni, 2 aprilie 2012

Miami 2012-Aceeaşi Poveste




Miami Masters tocmai s-a terminat şi acelaşi rezultat ca şi în 2011 cu acelaşi campion şi cu surprize uriaşe încă de la început. Miami este al doilea turneu de masters al anului şi după foarte mulţi jucători al-5-lea Grand Slam al anului cu o tradiţie extraordinară, toţi marii jucători din toate timpurile au venit aici şi au câştigat.
Sampras, Agassi, Heweit, Roddick, Federer, Mcroe, Connors, Rafter şi toţi marii campioni au scris istorie în acest turneu. În 2012 la Miami toţi jucătorii de top au venit aici, Djokovic, Nadal, Federer, Murray, Ferrer, Berdych, Isner, Tsonga, Del Potro, Tipsarevic, au luptat pentru punctele, banii şi faima de la Miami.
Surprizele au fost încă de la început, Berdych a pierdut în turul doi la Dimitrov, Isner pierde în optimi la Floryan Mayer iar Del Potro pierde în optimi la Ferrer plus marea surpriză, Federer pierde la Roddick în turul 3. În schimb favoriţii principali Djokovic, Nadal şi Murray reuşesc un turneu foarte bun călcând în picioare orice adversar pe care l-au întâlnit. Cei trei magnifici au fost urmaţi în semifinale de Juan Monaco care a reuşit a doua semifinală de Master Series, acesta în drumul spre semifinala cu Djokovic a trecut de Roddick, Fish pioni principali ai SUA în tennis.
Deci în cele două semifinale s-au întâlnit Djokovic vs Monaco şi Murray vs Nadal, două semifinale de vis dar nu a fost să fie aşa, Nadal s-a retras din cauza genunchiului iar Djokovic a trecut fără probleme de Monaco 60 76.
Finala Djokovic vs Murray, cei doi s-au mai întâlnit în 3 finale pe pământ American cu acelaşi învingător mereu şi acela a fost Murray dar de data asta nu a fost să fie aşa, Djokovic reuşind să îşi apere titlul câştigat anul trecut cu scorul de 61 76.

La dublu s-au impus campionii de la Australian Open Paes/Stepanek.