marți, 1 iunie 2010

LUPTA PENTRU PUNCTE CIRCUITUL ATP 2010-2011 CLAY SEZON



Turneul de la Nice-Franta .

NAME - NICE



CATEGORY - ATP WOULD TOUR 250



PLACE - NICE-FRANTA



DATE - 23-05-2010 - 28-05-2010



DRAW SIDE - D-32 - S-16



SURFACE - CLAY



PRIZE MONEY - 350.000$

Turneu nou aparut in circuitul Atp,cu premi interesante si jucatori foarte buni care au venit sa joace la acest turneu.Top seeds Nice:
1-ROBIN SODERLING
2-FERNANDO VERDASCO
3-GAËL MONFILS
4-ALBERT MONTANES
5-THOMAZ BELLUCCI
6-MARCOS BAGHDATIS
7-ALBERT MONTANES
8-RICHARD GASQUET

Turneul a fost sub dominatia locala adica a francezilor ,cei care au dat ora .Favoritii au picat chiar din primul tur, 1,5,6 si 7 favoriti au pierdut pana in turul trei adica sferturi lasand turneul practic pe mana la lupi tineri.Favoritul 2 Verdasco a continuat sezonul foarte bun reusind o noua finala aratand o forma buna pentru marele turneu de la Roland Garos .
In finala Verdasco la intalnit pe Gasche,favoritul local care e in cautarea gloriei pe care a avuto inaintea sa fie suspendat din cauza consumului de droguri.Finala fost castigata spre placul publicului de Gasche 63 57 76 reusind primul titlu din 2007 si trimitandul la Paris cu un moral foarte bun.
La dublu a castigat perechea MARCELO MELO / BRUNO SOARES.

LUPTA PENTRU PUNCTE CIRCUITUL ATP 2010-2011 CLAY SEZON




Turneul de la Düsseldorf-Germania.
-turneu gen david cup ,bazat pe lupta intre tari,cele mai bune 8 natiuni in tenis vin aici si joaca an de an cel mai bun tenis si ofera meciuri superbe pentru toti specatori prezenti si cei care se uita la tv.
2010-Düsseldorf ,a avut la start numele grele ale tenisului mondial,echipele care au dat mari jucatori,mari campioni si care si anul acesta au venit cu cei mai buni jucatori cu mici excepti ai lor.Cele opt echipe participante :
1-Sua
2-Serbia
3-Argentina

4-Cehia
5-Spania
6-Germania
7-Australia
8-Franta
Turneul sa desfasurat foarte simplu,cele opt echipe au fost repartizate in doua grupe si castigatoarea din ambele grupe se vor intalni in finala.Ca favorite la castigarea titlului ,doua echipe -Spania si Sua dar si celelalte echipe erau de luat in seama,Argentina cu niste jucatori foarte buni de zgura si campioana de anul trecut Serbia.
Argentina si Sua sau dovedit ar fi cele mai bune echipe din grupele lor si datorita acestui fapt sau intalnit in finala.
Argentina-jucatori
-Juan Monaco
-Horacio Zeballos
-Eduardo Schawk
-Leonardo Mayer

Sua-jucatori
-John Isner
-Sam Querry
-Robby Ginepri
-Mike Bryan
-Bob Bryan

Argentina a castigat grupa sa fara sa piarda vreo partida 3-0 si a intrat in finala ca favorita principala ,Sua chiar a fost o surpriza foarte placuta reusind prima finala dupa 1999,uriasul Isner a fost pionul principal reusind practic sa duca de unul singur pana in finala.
Finala a fost un meci intre doua echipa total diferite,Argentinieni jucatori pratic care stiu toate secretele acestei suprafete atat de grele si Americani ai caror jucatori urasc zgura mai rau pisica cainele.
Finala a fost castigata in primele doua meciuri de simplu:
1-Horacios Zeballos vs Robby Ginepri
64 76
2-Juan Monaco vs Sam Querry
16 62 63
3-Bryan/Bryan vs Zeballos/Monaco
61 62
-cum era de asteptat ,americani nu aveau cum sa castige un asemenea turneu si mai ales pe zgura totusi merita tot respectul pentru jocul prestat si mai ales Isner care continua sa isi faca un nume.
-argentineni au aratat la acest turneu ca tenisul lor nu neaparat sta in Del Potro si Nalbandian