duminică, 21 noiembrie 2010

TURNEUL CAMPIONILOR





Rafael Nadal
-lider mondial si cel mai bun jucator in vederea mea din istorie ,Nadal reuseste un an fenomenal si revine pe locul 1 mondial printr-un mod prin care doar el stie ,castigand mai tot ce se poate castiga si jucand tenisul pe care el stie cel mai bun ,un tenis venit din pasiune talent si forta.
-in 2010 Nadal reuseste sa castige si singurul grand slam care ii lipseste cel de la Us open dupa o finala cu Djokovic si cu asta punct aratand ca este cel mai bun.Vamos Rafa.
-pe zgura a aratat ca este cel mai bun jucator din toate timpurile castigand toate masturile si Roland Garosul fara a pierde nici un set.

2010 Rafael Nadal
7 titluri castigate-Monte Carlo def verdasco 60 61
-Roma def Ferrer 75 62
-Madrid def Federer 64 76
-Roland Garos def Soderling 64 62 64
-Wimbledon Def Berdych 63 75 64
-Us Open def Djokovic 64 57 64 62
-Tokyo def Monfils 61 75
2 semifinale de masters pierdute -Indian Wells 63 46 67 lost to Ljiubic
-Miami 64 36 36 Lost to Roddick
1 optime de grand slam 36 67 03 sa retras in fatza lui murray
1 finala pieduta la doha 60 67 46 pierduta la davidenko

TURNEUL CAMPIONILOR


Roger Federer
-ceasul elvetian reuseste pentru al 8 an calificarea la TC,elvetianul tine inca odata cu Nadal tenisul la rangul de arta,2010 a fost un an de nota 9 pentru acesta castigand inca un grand slam dar pierzand pe urma incredibil in celelate grand slamuri si lasand locul 1 marelui sau rival si prieten Nadal.
-Federer in 2010 a aratat ca inca poate sa tina piept lupilor tineri dar cine stie pentru cat timp si a facut dupa mult intrebarea ,oare cat mai poate sa tina piept Federer si cand se va retrage dar sunt convins ca federer va mai sta mult in timp in tenis si ca alaturi de nadal va mai oferi multe alte opere de maestrie

2010 Federer
4 titluri -Australian Open
-Cincinati
-Basel
-Stokohlm
1 semifinala de grand slam us open pierduta la Djokovic 75 16 75 26 57
2 sferturi de grand slam la Roland Garos si Wimbledon
60 meciuri castigate
13 meciuri pierdute

TURNEUL CAMPIONILOR


Novak Djokovic
-talentatul jucator sarb care continua drumul sau spre locul 1 in tenis,reuseste inca un an bun pentru el cu turnee castigate si performante bune in turnele de grand slam,sarbul reuseste inca o calificare la TC,campionul din 2008 viseaza la inca un titlu in cel mai prestigios turneu al anului.
-Njokovic reuseste victori la Federer ,Murray jucatori de top,el reuseste sa duca Serbia in finala Davis Cup pentru prima oara in istoria sa.

2010 Novak Djokovic
2 titluri -Dubai
-Beijing
1 finala de grand slam us open pierduta la nadal 46 75 46 26
1 semifinala de grand slam wimbledon pierduta la berydch 36 46 67
1 sfert de finala grand slam roland garos 63 62 26 67 46
56 meciuri castigate
16 meciuri pierdute

TURNEUL CAMPIONILOR


Andy Roddick
-jucatorul nr 1 al americi la tenis,roddick reuseste pentru a 8 oara calificarea la turneul campionilor doar el si Federer au reusit asta pana acu,cei doi de fapt sunt singuri din vechea garda care tin capul sus printre lupii cei tineri.
-Roddick are inca un an foarte bun ,castigand doua titluri pe hard la Sydney si Miami si jucand foarte bine in celalte turnee,dar avand si doua regrete,primul fiind neputand sa reprezinte Sua in Davis cup si doi slabele participari in turneele de grand slam unde el era un obijnuit de finala si semifinale dar pertotal 2010 Roddick a fost un jucator bun de top.

2010 Roddick
2 titluri -Sydney
-Miami
1 optime de finala la Wimbledon
48 meciuri castigate
15 meciuri pierdute

TURNEUL CAMPIONILOR


Tomas Berdych
-talentatul jucator ceh debutant la turneul campionilor,cehul reuseste un foarte bun pentru el fara nici un titlu dar cu victorii la Federer,Murray,Novak Djokovic ,semifinala la Roland Garos si marea reusita a carierei sale pana acu finala de la Wimbledon pierduta la Nadal 36 57 46.
2010 Berdych rupe in sfarsit blestemul constantei si face o finala la Wimbledon ,drum spre finala in care il bate pe regele ierbi Federer 64 36 61 64 dar pierzand finala.Berdych cu siguranta va castiga un mare slam talent are din belsug.

2010 Tomas Berdych
0 titluri
1 finala de grand slam Wimbledon 36 57 46 pierduta la Nadal
1 semifinala de grand slam Roland Garos 36 63 75 36 46 pierduta la Soderling
44 meciuri castigate
24 meciuri pierdute

TURNEUL CAMPIONILOR


David Federer
-simpaticul jucator spaniol,muncitor si foarte energic este al doilea jucator dupa Nadal cu 60 de victori,un jucator foarte bun pe toate suprafetele reuseste sa se califice pentru prima oara din 2007 cand a reusit finala reuseste inca un an foarte bun cu doua titluri ,o finala de masters la roma pierduta la nadal si socotit dupa Nadal cel mai bun jucator de zgura si spaniol tot odata,el singur a dus Spania pana sferturi dar acolo a cedat in fatza Frantei.

David Ferrer 2010
2 titluri - Acapulco
- Valencia
1 finala de masters pierduta la Roma
60 meciuri castigate
22 meciuri pierdute

TURNEUL CAMPIONILOR


Robin Soderling
-inca un sezon foarte bun facut de inaltu suedez,acesta face a doua finala la Roland Garos pierduta la Nadal 46 26 46,dar prin jocul sau se califica iar la turneul turneelor si arata ca e un jucator de top.
2010 a fost un sezon de nota 9 pentru el,desi face aceste performante are si dezamagiri mari neputand duce Suedia mai sus in Davis Cup.El reuseste sa faca un lucru ce foarte putini jucatori se pot lauda ca au facuto,la batut pe Federer intr-un sfert de finala la Roland Garos reusind sa opreasca uimitoare seria a elvetianului,si aratand ca nimeni nu poate sa il bata pe Soderling de 13 ori la rand.
El castiga doua titluri anul asta si in premiera un masters,2010 pe scurt poate sa fie anul lui Soderling

Robin Soderling 2010:
2 Titluri -Rotterdam
-Paris
1 finala de grand slam -Roland Garos
56 meciuri castigate
22 pierdute

TURNEUL CAMPIONILOR


Andy Murray
-Speranta unui intreg regat ,murray a avut un sezon bun rezonabil cu regrete dar si cu realizari marete daca se poate zice asa.A reusit a doua finala de Grand Slam la Ao pierdut la Federer 36 46 67 si castigand doua turnee de masters ,la Toronto 75 75 def Federer si la Shanghai tot pe Federer invingandul 62 63 dar si foarte multe dezamagiri.
In afara de Ao pierde devreme in all grand slamuri si nu reuseste sa faca nimic in Davis Cup.Pe tot sezonul Murray a fost in tiparul sau.
Murray 2010
-2 titluri -Toronto
-Shanghai
-o finala de grand slam -Ao
-44 meciuri castigate
-16 pierdute
-1 titlu la dublu

SEZONUL 2010-2011 TENIS














.

Sezonul 2010-2011 in tenis a fost inca o superba piesa de teatru,meciuri exceptionale,schimburi care au lasat milioane de oameni cu gura cascata si finale de povestit nepotiilor.Sezonul las imparti in patru parti ca sa pot sa zic asa ,parti care au avut ca eroii principali aceiasi generali ca din 2005 pana in prezent,Rafael Nadal si Roger Federer dar si multi alti jucatori care au surprins placut dar si jucatori care au surprins neplacut,retrageri din circuit si accidentarile obijnuite.

1 Parte -De la turneul de la Doha pana la turneul de la Miami:

-aceasta prima parte a avut trei jucatori care au iesit in evidenta sau patru sa zic care au lasat o impresie foarte buna,jucand un tenis exceptional ,facand meciuri memorabile si aratand o incredibila forta mentala.Cei patru sunt:

1-Roger Federer ,castigand Australian Open 63 64 76 def Murray,reusind un turneu marca roger a aratat ca Federer inca nu sia spus ultimu cuvant in tenis.

2-Andy Roddick,vesnica speranta a Sua pentru un nou lider Atp ,incepe sezonul foarte bine castigand doua turnee,la Sidney def Stepanek 63 76 ,castigand Miami 75 64 def Berdych si finala la Indian Wells pierzand la veteranul Croat Lijubic 67 67 dar aratand un extraordinar joc din spatele terenului.

3-Andy Murray,speranta unui intreg regat pentru a castiga un mare slam ,acesta a inceput anul cum nu se putea mai bine ,il invinge pe Nadal intr-un sfert de finala la Ao si face finala aratand ca in curand se va putea bucura de primul Grand Slam al cariei.Desi a pierdut finala de la Ao acesta a fost vazut ca principalu om al sezonului dar pe urma acesta a dezamagit daca se poate zice asa.

4-ultimu jucator care personal mi sa parut ca a facut o figura frumoasa in prima parte este uriasul american John Isner 2.08 inaltime care a castigat primul titlu al carierei si a jucat foarte bine celelalte turnee aratand ca este un jucator in plina formare si ca poate fi usor numit nou Roddick al tenisului american.

Au fost in schimb si jucatori care au dezamagit in aceasta prima parte ,acestia ar fi :
Soderling-finalistu de la Roland Garos 2009 care nu a reusit sa inceapa cum trebuie sezonu ,pierde in primele tururi la Ao si celelalte turnee dar regasindusi forma dupa Indian Wells.

Rafael Nadal-desi castiga turneul de la Abu Daby ,el a fost nevoi sa abd in sferturi la Ao din cauza la genunchi si punand o intrebare la inceput,se va retrage oare Nadal,dar acesta a revenit fabulos dupa si a aratat cu adevarat cine este Nadal .

2 Parte De la turneul de la Monte Carlo pana la Roland Garos

-a doua parte inseamna sezonul de zgura care a avut un singur nume ,mare si lat acesta a fost Rafa Nadal care a dominat asa clar sezonul de zgura incat nimeni nu a suferit nici macar o infrangere si a pierdut doar doua seturi in trei turnee de masters series si un grand slam.

Rafael Nadal def Verdasco-Monte Carlo 60 61

Rafael Nadal def Ferrer -Roma 75 62

Rafael Nadal def Federer-Madrid 64 76

Rafael Nadal def Soderling 64 62 64

-aceasta 2 parte a mai avut si alti tenismeni care au impresionat dar si jucatori care au dezamagit crunt prin tenisul jucat.

J.C.Ferrero-fost lider atp castiga pentru prima din 2004 doua turnee intr-un sezon pe zgura evident aratand ca inca stie sa joace un tenis bun si lasand o provocare pentru toti ceilalti din circuit.inca sunt aici si inca joc.

David Ferrer-micutul si simpaticul spaniol,un jucator nu cu prea mult talent dar cu o daruire exceptionala ,pas cu pas cu un tenis economicos este in spatele lui Nadal pe zgura si arata ca poate oricand sa joace un tenis de nota 10

Robin Soderling-seriosul si talentatu jucator suedez ,reuseste a doua finala la Roland Garos pierzando la cel care la batut anul trecut Nadal 46 26 46 dar aratand ca ceea ce a facut anul trecut nu a fost intamplator si jucand un tenis fabulos

Tomas Berdych-cehul atat de talent dar si atat de inconstant reuseste o perioada fabuloasa in aceste doua perioade Roland Garos si Wimbledon,acesta gaseste o forma extraordinara si produce un soc in lumea tenisului facand pe multa lume sa isi puna intrebarea,este oare momentul exploziei talentului din Berdych si raspunsul a fost da,talentul care multa lume stia ca este in el a iesit la iveala si la propulsat pe ceh pe ceea mai inalta pozitie ocupa in tenis locul 6.

Jurgen Melzer-sa nu uit de fabulosul jucator de dublu Melzer care anul asta a spart gura targului si la simplu unde a reusit ceea mai buna performanta o semifinala de grand slam 36 26 67 pierzand la Nadal,dar aratand ca are talent si ca poate sa fie un mare jucator si la simplu cum este la duble.

La dezamagiri as putea si o sa dau doar doua nume ,mari si simple:
1-Roger Federer,acesta dezamageste crunt in perioada de zgura jucand doar finala de la madrid dar pierzand fara drept de apel,pierde dupa mult timp in sferturi la un grand slam si nu reuseste sa isi tina locul 1 cedandul in fata lui Nadal care clar este peste el la momentul acesta

2-Nikolai Davidenko -play station jucator rus a dezamagit crunt inca odata,neputand sa arate nimic din forma de la sfarsitul anului trecut pierzand la aproape toate turneele din turul intai si punanduse intrebarea,oare rusul de anul trecut a fost o simpla oglinda si rusul de acu o fi cel adevarat,eu unul nu cred consider ca Davidenko e un jucator de clasa si ca poate sa revina in orice moment la acel jucator de clasa.

3 Parte -de la Wimbledon pana la ultimul Grand Slam cel de la Us open

-a treia parte nu difera foarte mult de ceea de a doua parte,tot acelasi jucator a iesit in evidenta si tot acelasi jucatori au dezamagit chiar lista dezamagirilor sa inmultit fatza de ceea a evidentiatilor.

-as putea bine mersi sa incep cu aceasta fraza,Nadal castiga al doilea Wimbledon al carierei dar nu o sa incep asa pentru ca eu zic ca in aceasta a treia perioada sa intamplat ceva mai maret in lumea tenisului ,cel mai lung meci din istoria tenisului un adevarat show de forta ,mental si darurire

JOHN ISNER 46 63 67 76 70 68 def NICOLAS MAHUT

-acestia sunt cei doi titani care au oferit lumi intregi un meci pur si simplu fara cuvinte ce cu siguranta va fi acolo in istorie poate pentru totdeauna,acu revenind la celalat lucru maret,Nadal reuseste sa recastige titlu care anul trecut la costat locul 1 ,Wimbledonul 63 75 64 def Berdych ,cehul care a aratat in sfarsit tenis si care la batut pe regele ierbi Federer intru-un sfert de finala demn de o finala.

-Nadal castiga al 8 titlu de grand slam si arata noua era,o era a tenisului jucat din suflet a tenisului fara noroc a tenisul din pur si simplu talent si acest turneu pune din nou intrebarea ,care e cel mai mare jucator din istorie,Nadal Federer sau Sampras.

Si aceasta a treia perioada a avut jucatori care au iesit in evidenta dar si cei care au dezamagit mai mult sau putin .Voi da 3 exemple pentru fiecare

1-Rafael Nadal -numele nr 1 care a iesit in evidenta,jucatorul pe care multa lume nul vedea in starea sa revina pe locul 1 ,acesta revine in modul sau obijnuit castiga si arata cat timp el e sanatos foarte greu va fii dat de pe locul unu.

2-Tomas Berdych-cehul care reuseste prima finala de grand slam a carierei ,desi o pierde totul arata ca nu va fii ultima si sunt sigur ca nu va fii,jucatorul ceh din punct de vedere personal are un talent exceptional si daca va reusit sa ramana constant va fii intre primi 6 cu siguranta.

3-Novak Djokovic-sarbul locul 3 mondial continua marsul sau spre ambitia sa si aceasta fiind locul unu,acesta face o semifinala la Wimbledon dupa sfertul de la Roland Garos si se duce spre locul 2 reusind sa il depaseasca pe Federer si aratand ca noua generatie ,lupii tineri sunt la putere.

Sa vedem si numele care au dezamagit in opinia mea .

1-Andy Murray,speranta regatului unit nu reuseste nici in acest an sa castige wimbledonul,acesta pierzand in semifinale 46 67 46 in fata lui Nadal,murray un jucator tipic de spatele terenului personal nu cred ca va castiga la wimbledon pentru ca nu are cum dar cine stie ce va fii in viitor,ce jucatori vor mai aparea sau ce vor face greii de acu.

2-Roger Federer -regele ierbi continua forma proasta in care se afla pierzand pentru a doua in sferturi la un grand slam dupa foarte multi ani si pentru prima oara se pune intrebarea,mai poate federer sa tina piept noului val,el si roddick fiind singuri care mai tin steagul sus pentru vechea garda.Federer pierde in sferturi si la lasat pe Nadal sa castige inca odata wimbledonu dar sunt sigur ca in viitor va mai fi cel putin o finala intre ei la wimbledon

3-Andy Roddick-triplu finalist aici in 2004,2005 si 2009 ,reprezentand vechea garda ,roddick pierde in optimi la un jucator necunoscut din Tai Pey lasand un gust amar si aratand ca vechea garda se pare ca numai poate tine pasul,dar roddick e un jucator care oricand poate sa revina la ceea ce a fost un jucator de talie ,cel mai puternic servici din era tenisului modern si jucatorul care loveste in mingea mai tare ca o masina dar mi se permite comparatia

4 -Parte si ultima de la Us Open pana la turneul de la Paris

-ultima parte a circuitului tot Nadal tine capul de afis ,castigand si Us Openu turneul de mare slam care ii lipsea si care odata castigandul ia deschis cu adevarat usa spre istorie.

-64 57 64 62 il invinge pe Djokovic dar a reusit sa isi impuna stilul caracterisc ,Nadal a scris istoria.In aceasta parte sa inceput si lupta pentru turneul campionilor,doar trei locuri dupa us open fusesera ocupa ,Nadal ,Federer si Djokovic si-au asigurat participarea restul de cinci locuri au dat drumul la inclestari formidabile.