luni, 22 martie 2010

LUPTA PENTRU PUNCTE CIRCUITUL ATP-TURNEUL MASTERS DE LA INDIAN WELLS














Circuitul Atp a revenit dupa o saptamana de Davis Cup,cu turneul de Masters Series de la Indian Wells supranumit si al 5 turneu de Mare Slam.Indian Wells primul turneu de masters al anului 2010.
NAME-BNP Paribas Open

CATEGORY-ATP World Tour Masters 1000

PLACE-Indian Wells, U.S.A.

DATE-09.03.2010-21.03.2010

DRAW SIDE -S.96 D-32

SURFACE-HARD

PRIZE MONEY-$ 3,645,000

Toata crema tenisului sa adunat la acest turneu,vroiand sa puna mana pe punctele si banii oferiti de americanii din desert si oferind niste meciuri superbe.
Top Seeds.
1-Roger Federer
2-Novak Djokovic
3-Rafael Nadal
4-Andy Murray
5-Nikolay Davidenko
6-Robin Soderling
7-Andy Roddick
8-Marin Cilic
Dar si cativa jucatorii care oricand ar fii putut sa faca meciurii si sa castige,cum ar fii Fernando Verdasco,Tomas Berdych,Marcos Bagdadis,David Ferrer,J.C.FERRERO,John Isner.Turneul incepe cu retragerea favoritului 5 rusul Davidenko din cauza unei acidentarii si eliminarea inca din turul trei al favoritului 1 Rogef Federer de cipriotul Marcos bagdadis,Federer fiind urmat de favoritul 8 Marin Cilic care prinde la fel de repede .
Ceilalti favoriti incep bine Nadal,Murray si Novak reusesc un drum relativ pana in sferturii fiind urmatii de favoritul local Ace Man,Andy Roddick dar si de veteranul croat Ivan Ljubicic.Favoritii 2 si 4,Murray si Novak pierd in sferturii surprinzator fara drept de apel,de la Soderling respectiv Ivan ljubicic,favoritul trei Rafa Nadal reuseste semifinala si spera la al doilea titlu consecutiv la Indian Wells,dar prinde surprinzator in semifinale la Ivan Ljubicic care avanseaza in a treia finala de masters unde la intalnit pe Andy Roddick.
Finala avea un favorit destul de clar,Andy Roddick dar nu a fost sa fie asa,veteranul croat a continuat ceea mai buna saptamana de tenis din cariera sa si a castigat primul turneu de masters 76 76.
La dublu au castigat Perechea Nadal si Marc Lopez.