luni, 12 aprilie 2010

LUPTA PENTRU PUNCTE SEZONUL DE ZGURA TURNEUL DE LA HOUSTON





Houston-putinele turnee pe zgura din America ,pus ca jucatorii americanii sa fie cat de cat intro forma buna pentru circuitul lung de zgura ce ii asteapta in fata.

NAME - US Men's Clay Court Championship

CATEGORY- ATP World Tour 250

PLACE - Houston, U.S.A.

DATE- 05.04.2010.-11.04.2010

DRAW SIDE - S-28 D-16

SURFACE - CLAY

PRIZE MONEY - 442,500 $

Turneu cu traditie foarte bogata,jucatori de top au pasit pe la acest turneu si castigat foarte bine vazut de jucatorii care prefera suprafetele mai rapide,Andy Roddick-2001,2002,2005,Tommy Hass-2004, Lleyton Hewitt-2009.In 2010 a venit floarea tenisului american sa iti testeze abilitatile pe zgura. Lleyton Hewitt,care a venit dupa o operatie foarte grea.
Top seeds Houston- 2010
1- Fernando Gonzalez
2- John Isner
3- Sam Querrey
4- Lleyton Hewitt
5- Evgeny Korolev
6- Horacio Zeballos
7- Eduardo Schwank
8- Michael Russell

Dar si alti jucatorii foarte bunii pe aceasta suprafata ,Juan Ignacio Chela,Xavier Malisse,Nicolas Massu[campion olimpic 2004 simplu si dublu],Wayne Odesnik,Mardy Fish,toti jucatorii cum am spus foarte buni capabili sa joace un tenis placut ochilor.
Turneul a inceput cu surprize cum era de asteptat,favoriti 2-John Isner 4-Heweit 5-Korolez 7-Schwank 8-Russell,toti pierzand in primele tururi,ceva normal daca pot sa zic asa cel putin americani erau de asteptat sa piarda foarte devreme.
Dar a fost si meciurii interesante favoritul 6-Horacio Zeballos face un turneu bun reusind semifinala pierzand la compatriotul sau Chela[cu mai multa experienta],acesta reusind prima finala dupa aprope doi de seceta accidentarii si probleme.In cealalta semifinala sa impus surprinzator Americanul favorit 3-Sam Querrey ,care reuseste a treia finala a anului.
Finala a fost un meci de nota 10 cu un favorit clar,cel putin pe hartie favoritul 3-Sam Querrey dar argentinianul Chela a reusit sa castige al 5 titlu pe zgura 57 64 63.La dublu a castigat cum era de astept Fratii Bryan-Bryan .

LUPTA PENTRU PUNCTE SEZONUL DE ZGURA TURNEUL DE LA CASSABLANCA




Sezonul de zgura sia consumat saptamana asta inca doua turnee,cel de la Cassblanca si turneul de la Houston.Turneul de la Cassblanca,un turneu din seria 250 care aduna mereu la start jucatorii buni pe zgura care vin sa se pregateasca pentru turneul de Mare Slam de la Rolland Garos.

NAME - Grand Prix Hassan II

CATEGORY- ATP World Tour 250

PLACE - Casablanca, Morocco

DATE - 05.04.2010-11.04.2010

DRAW SIDE - S-28 D-16

SURFACE - CLAY

PRIZE MONEY - € 450,000


Jucatorii buni au venit la acest turneu,cum am spus si mai sus cu scopul clar de a se pregatii pentru Marele Slam de la Rolland Garoos.Turneul este unul cu importanta traditie in lumea tenisului de zgura,jucatorii foarte buni au venit la acest turneu si au castigat,Guillermo Canas-2001, Mariano Puerta-2005, Juan Carlos Ferrero-2009,jucatori chiar din elita jucatorilor de pe zgura.Condiitile de acest turneu sunt foarte asemanatoare cu condiitile de la Mastersurile de la Monte Carlo si Roma,acest lucru ajutandui pe jucatori sa se adapteze mai repede.
Top seeds 2010-Cassblanca
1- Stanislas Wawrinka
2- Guillermo Garcia-Lopez
3- Victor Hanescu
4- Lukasz Kubot
5- Paul-Henri Mathieu
6- Simon Greul
7- Olivier Rochus
8- Florent Serra


Si inca cativa jucatorii care nu erau cotati ca favoriti principali cum ar fii,Richard Gasquet,Marcel Granollers.Turneul a inceput bine principali favoriti au inceput foarte bine in afara de favoritul 2-Garcia Lopez si favoritul 6 si 7 Simon Greul si Olivier Rochus care au fost eliminati inca din runda de inceput de Richard Gasquet si un jucator de calificari.Favoritii 1 si 3 au continuat cursa pentru titlu castigand meciurile lor.Favoritul 3-Victor Hanescu a castigat semifinala cu favoritul 8-Serra si sa calificat in a patra finala de Atp unde urma sa il intalneasca pe favoritul 1-Stanislas Wawrinka care la debutul sau la acest turneu reuseste finala.
Finala a fost un recital pentru favoritul 1-Stanislas Wawrinka care a castigat fara probleme 62 63 meciul impotriva favoritului 3-Victor Hanescu si reusind al doilea titlu al carierei.La dublu au castigat perechea Lindstedt / Tecau [primul titlu ca echipa] .