sâmbătă, 16 iunie 2012

Roland Garros 2012-2013 acelaşi învingător

Tocmai s-a terminat al doilea turneu de la Roland Garros cu acelaşi învingător ca şi în 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, Rafael Nadal care a reuşit al 7-lea titlu la Paris după o finală cu marele său rival din ultimii doi ani Djokovic.
Turneul a fost extraordinar, în cele doua săptămâni de tenis s-au jucat multe meciuri fabuloase şi jucătorii care au ştiut să îşi conserve energia au reuşit să joace în fazele înalte ale turneului. Nadal până în finală nu a pierdut nici un set, Djokovic a revenit în două meciuri de la 0-2 la seturi cu Seppi şi de la 1-2 cu Tsonga, Federer reuşind încă un turneu de Grand-Slam în care a reuşit să treacă pentru a 28-a oară de sferturi.
La această ediţie Nadal a intrat în istorie reuşind să câştige a 7-a oară şi al 11-lea Grand-Slam al său la doar 26 ani.

La dublu s-au impus Mirny şi Nestor care i-au învins pe Fraţii Bryan cu 64 64.

Sezonul de zgură 2012-2013









Încă un sezon de zgură s-a terminat şi acelaşi rezultat şi aceiaşi învingători şi acelaşi rege ca în ultimii 7 ani. Rafael Nadal a reuşit încă un sezon de zgură fabulos în care a câştigat 4 turnee dintre care trei de masters şi unul de 500 de puncte.
Nadal s-a impus la Monte-Carlo învingându-l în finală pe Djokovic cu 63 61 pe urmă la Barcelona în faţa lui Ferrer 76 63 urmând ca aceste două victorii să fie continuate la Roma în faţa aceluiaşi Djokovic 75 63 iar cireaşa de pe tort a venit la Roland Garros unde s-a impus pentru a 7-a oară tot într-o finală cu Djokovic 64 63 26 75.
În afara regelui zgurii au mai fost şi alţi jucători care au jucat foarte bine cum ar fi Federer care s-a impus la Madrid într-o finală cu Berdych şi făcând pe urmă finala la Roland Garros, Djokovic care a realizat trei finale pierzându-le pe toate la Nadal, Almagro nr 12 mondial reuşind să câştige un titlu şi făcând un sfert la RG şi o semifinală de masters–series la Roma.

Ferrer numărul 6 mondial a reuşit încă un sezon foarte bun pe zgură reuşind finala la Barcelona şi semifinala la Roland Garros, pierzând la acelaşi Nadal care este coşmarul tuturor jucătorilor pe această suprafaţă. La elita prezentată mai sus s-au mai alăturat şi doi argentinieni Del Potro şi Monaco care au făcut o perioadă foarte bună reuşind sferturi şi semifinale la mai toate turneele la care au participat.