luni, 30 ianuarie 2012

AUSTRALIAN OPEN DARUIRE MUNCA SI PASIUNE


Cu putin timp in urma s-a terminat fabuloasa finala de la Australian Open dintre Djokovic si Nadal care a intrat in istoria tenisului.Meciul s-a terminat cu Victoria lui Djokovic 57 64 62 67 75 reusind sa isi apere titlul castigat anul trecut.
Aceasta fabuloasa finala intre cei doi titani a fost ceea mai lunga finala de Grand Slam din ultimi 10 ani cei doi reusind 5 seturi extraordinare aratand un tenis de ping-pong pe un teren mare .Djokovic cu avantajul ultimelor meciuri directe printer care 2 finale de Gs la Wimbledon si Us Open in schimb Nadal cu dorinta extraordinare de revansa a aratat cum se joaca un meci cu inima ca acest meci Rafa l-a jucat cu inima.
Finala acesta nu a avut invins cei doi titani la sfarsitul meciului au avut nevoie de scaun pentru a mai putea sa stea in picioare aratand cat efort sa depus in acest meci.
Finala aceasta a fost a treia la rand cand se intalnesc aceiasi adeversari aratand o noua mare rivalitate si ca cei doi au dominat turnee de GS din ultimi 2 ani.
Nadal si Djokovic sau mai bine zis rivalitatea dintre cei doi a facut ca tenisul sa fie cel mai frumos sport din lume,daruirea si modul cum cei doi joaca de fiecare data e extraordinara si cu siguranta acest meci a atras si mai multa lume catre acest sport .

Horia Tecau


Tenisul romanesc inca traieste Horia Tecau a reusit o performanta extraordinara dupa 34 ani un roman a castigat un Grand-Slam .Tecau a castigat la dublu mixt cu Mattek-Sands reusind altfel primul titlul din cariera.
Tecau la 27 ani este etalonul tenisul romanesc acesta ocupa locul 8 la dublu si jucatorul care a facut doua finale de Grand-Slam si care a participat la turneul campionilor.
Tenismenul roman desi provine dintr-o tara unde nu exista o academie de tenis ,o tara unde cel mai bun jucator e pe locul 90 si unde tenisul e luat la misto de toata lumea,Tecau a reusit inca odata ca numele Romania sa se auda in toata lumea.
Respect pentru Horia Tecau

AUSTRALIAN OPEN 2012


Primul turneu de Grand Slam al anului s-a disputat in Australia.In 2012 a fost show total la Melbourne jucatori au jucat meciuri fabuloase .
Surprizele au fost inca de la inceput capii de serie au parasit turneul inca din primele tururi,Melzer,Roddick,Fish,Tipsarevic etc au spus pa inca din prima saptamana dar au fost si jucatori care au impresionat Heweit a reusit optimi de finala,Tomic-optimi de finala,Raonic –turul 3.
La Australian Open sau jucat si meciuri fabuloase iar aceste meciuri eu le-am pus in ordine de trei:
1-Nalbandian vs Isner
64 36 62 67 68
2-Federer vs Nadal
76 26 67 46
3-Djokovic vs Nadal
57 64 62 67 75

Favoriti Djokovic,Nadal ,Murray si Federer au facut legea la Australian Open,acestia reusind sa ajunga in semifinale fara mari probleme,Djokovic a pierdut doar un set,Nadal la fel ,Murray doua seturi a cedat iar Federer impecabil pana in semifinale.
In semifinale Nadal l-a batut pe veteranul Federer 67 62 76 64 iar Djokovic dupa un meci extraordinary de 5 ore cu Murray 63 36 67 61 75.Finala s-a jucat intre Djokovic si Nadal iar acest meci a fost extraordinary Djokovic castigand dupa ceea mai frumoasa finala 57 64 62 67 75
La dublu sau impus perechea Paes/Stepanek care a reusit sa invinga perechea Bob si Mike Bryan.